EBEL LIGA - 23. KOLO

'Medvjedima' nije pomogla ni svinjska gripa

17.11.2009 u 21:45

Bionic
Reading

Hokejaši Medveščaka upisali su i četvrti poraz uzastopce u EBEL ligi, odnosno treći nakon desetodnevnog predaha zbog reprezentacijskih obveza. Večeras su u Ledenoj dvorani Doma Sportova bolji od 'medvjeda' bili hokejaši Red Bull Salzubrga sa 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Desetodnevna pauza zbog reprezentacijskih obveza 'medvjedima' očito nije dobro došla. Hrvatski su hokejaši nakon povratka klupskim obvezama upisali i treći poraz. Bio je to ustvari četvrti uzastopni poraz: nakon što su ih svladali Graz, Alba i Jesenice, večeras su ih u Ledenoj dvorani Doma sportova svladali hokejaši Red Bull Salzburga.

Iako su gosti u Zagreb stigli bez nekolicine igrača zaraženih svinjskom gripom, ni to nije bilo dovoljno 'medvjedima' da stignu do devete pobjede. Ono što 'krasi' igru Medveščaka u posljednje vrijeme jest anemična igra u napadu, a bilo je to vidljivo i u dvoboju s 'bikovima'. Gosti su vodstvo stigli već u četvrtoj minuti, a strijelac je bio Douglas Lynch. Na 2:0 za Red Bull povećao je, s igračem više, Dominique Heinrich.

Dvostruko isključenje 'medvjeda' gosti su iskoristili u 27. minuti, a strijelac za velikih 0:3 bio je Ryan Duncan. Nadu domaćinima u 30. minuti, također s igračem više, vratio je Brad Smyth. Nažalost, 'medvjedi' se, kao u nekoliko prijašnjih utakmica, u posljednjoj trećini ipak nisu uspjeli vratiti. Nije im pomogla ni, standardno ispunjena Ledena dvorana, koja ih je pokušala pjesmom i bodrenjem vratiti u utakmicu.

Jedina utjeha 'medvjedima' večeras jest poraz ljubljanske Olimpije, momčadi s kojom će se očito boriti za osmo mjesto u ligi, to jest ono mjesto koje ih vodi u doigravanje. 'Zmajčeki' su na svom ledu poraženi od mađarske Albe s 3:1.