PORUKA NA TERENU

Novi kralj Umaga pokazao koliko mu znači brak s lijepom Talijankom

25.07.2016 u 11:21

Bionic
Reading

Fabio Fognini uspio je u svom devetom pokušaju. U finalu protiv Andreja Martina ponio je titulu pobjednika 27. Konzum Croatia Opena Umag, i što je najzanimljivije, identičnim rezultatom kao što je to prije godinu dana u finalu učinio Dominic Thiem protiv Joaoa Souse - 6:4, 6:1.

Početak meča nije davao naznake da će Fognini tako lako završiti priču. Bilo je to u prvih devet gemova bespoštedna borba, duga razmjena udaraca, a onda je Fognini stigao do prvog breaka.

'Ključ je ustvari bio kod 3:3 kada sam imao break loptu, ali je nisam iskoristio. No, tu sam osjetio da ga mogu dobiti. Nakon što sam dobio prvi set, to mi je dalo ogromno samopouzdanje i bilo mi je jako važno za dalje', rekao je nakon meča Fognini, koji je cijelo finale doživljavao jako emocionalno.

Naime, u Umag je došao umoran od Davis cupa, teško se nadao da bi mogao otići do kraja, međutim uz njega je cijelo vrijeme bila supruga Flavia Pennetta, koja ga je bodrila na svakom meču. I u zahvalama nakon susreta oči su mu se napunile suzama kad je spomenuo nju, a koliko mu ona znači u životu dovoljno govori ono što je učinio nakon meča.

'Od sreće nisam znao što bih, morao sam nešto, pa sam na teren upisao datum našeg vjenčanja, to mi je prvo palo napamet', otkrio je pomalo sramežljivo na press-konferenciji.

Fogniniju je naslov u Umagu četvrti u karijeri, a posljednji je osvojio u Čileu u veljači 2014. godine. Otići s trofejem iz Umaga bila je nova situacija za njega jer koliko god je i u prijašnjim nastupima igrao dobro nikad nije uspio doći do kraja.

'Kad sam došao u finale nisam imao što izgubiti, a mogao sam osvojiti sve. I osvojio sam. Titula je uvijek titula. Kada sam došao u Umag bio sam jako umoran, međutim uspio sam se malo obnoviti i evo, sad se vraćam s titulom. Ovo mi je nešto novo, nešto drukčije, mada, meni je u Umagu stvarno uvijek bilo dobro', zaključio je Fognini, koji je priznao kako nakon vjenčanja i sad s ovom titulom proživljava najljepše trenutke svog života.

Andrej Martin, pak, usprkos porazom isto je otišao zadovoljan. U Umagu je igrao svoje prvo ATP finale u karijeri, ali do kraja nije mogao.

'Fabio je stvarno bio bolji i zasluženo je pobijedio. Ja se samo ispričavam svojim navijačima kojih je bilo u jako velikom broju i zahvaljujem im što su došli. Trudio sam se, ali jednostavno nije išlo, oprostite', rekao je simpatični Slovak, te najavio svoj povratak u Umag.

'Ovdje mi je bilo super, imate sjajan turnir i vratit ću se opet!'