PUBLIKA ODUŠEVLJENA

Čudesni Australac zadivio Osijek i pokorio elitu u finalu!

25.07.2016 u 10:21

  • +26

Finale BMX Svjetskog kupa u Osijeku

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Tomislav Može

Bionic
Reading

Logan Martin pobjednik je osječke stanice FISE Freestyle park Svjetskog kupa, vožene u sklopu 17. izdanja Pannonian Challengea. Australac je briljantnom vožnjom nadmašio svjetsku elitu i kasnije obećao da će se vratiti u Hrvatsku i sljedeće godine pokušati obraniti naslov...

Krcate tribine skejt parka na osječkoj Copacabani u subotu nisu ostale razočarane. Svjedočili su u BMX finalu ljubitelji ekstremnih sportova još spektakularnijim akrobacijama nego u prethodna dva dana, a na kraju je apsolutno zasluženo trijumfirao Logan Martin.

Mladi 22-godišnji Australac prošlogodišnji je ukupni pobjednik FISE Freestyle park Svjetske serije, a ove je krenuo po titulu i u Svjetskom kupu. Već u polufinalu je ostvario najbolji rezultat i najavio trijumf u Osijeku, što je besprijekornim letovima u finalu i potvrdio. Ove subote nitko ga nije mogao zaustaviti.


'Jako sam zadovoljan. Nije mi sve savršeno uspjelo, ali većina toga jest. Ovo mi je prvi put u Hrvatskoj i zbilja sam uživao. Publika je sjajna, sve nas je motivirala na dobar nastup i bilo je to izvrsno natjecanje u kojem sam se sjajno zabavio. Ljudima se ovdje svidio moj nastup i definitivno ću se vratiti sljedeće godine,' obećao je Logan Martin, trenutno najbolji BMX vozač svijeta.


Što se ostalih velikana tiče, peterostruki prvak svijeta Daniel Dhers morao se zadovoljiti drugim mjestom, a prošlogodišnji osvajač prestižne X-games zlatne medalje Daniel Sandoval zbog pada je ostao bez dobrog plasmana. Publika je posebnu potporu dala Nicku Bruceu koji je doživio težak pad i ozlijedio bradu, ali to ga nije zaustavilo da odradi i drugu vožnju te večer zaključi spektakularnim trikovima. Treće mjesto osvojio je Joshua Perry.


Podsjetimo, najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš doživio je pad u kvalifikacijama i ispao, a naš Sisčanin Senad Grošić koji nastupa pod austrijskom zastavom završio je svoj nastup u polufinalu.

Pobjedom Martina završeno je ovogodišnje izdanje Pannonian Challengea koje je bilo najjače u svojoj povijesti, a na organizatorima je sada pokušati na istom nivou održati natjecanje i sljedeće godine...