IZNENADNA ODLUKA

Ivanišević se oglasio; evo kako je doživio Čilićev prekid suradnje!

22.07.2016 u 10:44

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak kasno navečer najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić putem svog glasnogovornika potvrdio kako više neće surađivati s Goranom Ivaniševićem, čekao se odgovor legendarnog tenisača koji u Umagu, gdje je stadion dobio ime po njemu, uživa u jednom od ljepših tjedana u životu

Suradnja Čilića i Ivaniševića zauvijek će ostati upamćena po 2014. kada je najbolji hrvatski tenisač senzacionalno osvojio US Open. Međutim, nakon nešto više od dvije godine suradnja je prekinuta.

'Dragi prijatelji, želim s vama podijeliti ovu vijest. Nažalost, više ne radim sa svojim trenerom Goranom Ivaniševićem. Počeli smo raditi zajedno u rujnu 2013. i imali smo mnogo uspjeha u tom razdoblju, posebno osvajanje US Opena 2014. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našem poslu sve vrijeme i Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo dijelili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo završiti naš odnos igrača i trenera. Goranu želim sve najbolje u budućnosti', objavio je Marin Čilić putem svog glasnogovornika.

Goran Ivanišević, tenisač koji je 2001. s pozivnicom osvojio Wimbledon te tako ušao u povijest, za Sportske novosti kratko je rekao:

'Naša je suradnja došla do kraja i na toj suradnji sam apsolutno zahvalan Čiliću. Želim mu, naravno, sve najbolje u igračkoj karijeri, siguran sam da tu ima još puno potencijala i nadam se da će uspjeti na toj stazi. Baš kao i ja u nekom novom trenerskom izazovu.'

'To je sve što želim reći, i od mene više nitko neće doznati nešto drugo ili nešto novo', poručio je Ivanišević legendarnom novinaru Sportskih novosti Nevenu Bertičeviću.

S PR strane sve je lijepo upakirano, a što je pravi razlog naglog prekida suradnje, znaju samo Ivanišević i Čilić. Goranova poruka kako 'nitko neće doznati nešto drugo ili nešto novo' dovoljno govori.

Ostaje za vidjeti hoće li Ivanišević, koji će 13. rujna proslaviti 45. rođendan, već za koji dan dobiti novu ponudu ili će se ipak malo odmoriti od profesionalnog tenisa. Nema sumnje kako je svojim iskustvom i razmišljanjima puno utjecao na Čilićevu igru što je sjajni tenisač iz Međugorja puno puta i govorio, posebno kada je servis u pitanju. Međutim, dva vezana poraza, nakon što je imao vodstvo od 2-0 u setovima (Federer i Sock), možda su bila kap koja je prelila čašu. To znaju samo njih dvojica.