Ostali sportovi LJUDI - RIBE

Novi hrvatski rekordi u ronjenju na dah

  • Autor: Hina
  • 16.11.2009 12:07:56
  • 16.11.2009 12:05:37

Hrvatski ronioci na dah Lidija Lijić i Goran Čolak postavili su ovaj vikend na Submania apnea kupu koji je održan na bazenu Utrina u Zagrebu nove nacionalne rekorde u disciplinama dinamika s perajama koji sada iznose 181 m u ženskoj konkurenciji i 233 m u muškoj

Peti po redu Submania apnea kup održan je u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, Zagrebačkog ronilačkog saveza i Zagrebačkog športskog saveza. Natjecanje je prevedeno po pravilima i standardima AIDA-e, krovne svjetske udruge za ronjenje na dah, a natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: statika, dinamika s perajama i dinamika bez peraja. Osim hrvatskih ronilaca natjecali su se i ronioci iz Slovenije, Srbije i Poljske.

Lidija Lijić je uspjela postaviti novi nacionalni rekord u dinamici s perajama koji sada iznosi 181m, a to joj je donijelo i prvo mjesto.

Goran Čolak je na ovom Submania kupu pokušao oboriti svjetski rekord u disciplini dinamika s perajama, ali unatoč izvrsnoj izvedbi s preronjenih 233m, nije u tome uspio. No to je novi nacionalni rekord i Čolaku je to osiguralo prvo mjesto na Kupu.
Prvo mjesto u disciplini dinamika bez peraja kod žena osvojila je Riječanka Dajana Zoretić s rezultatom 125 metara, a u istoj disciplini kod muškaraca pobijedio je Samo Jeranko iz Slovenije s preronjenih 152 metra.

U statici, tj. zadržavanju daha, u muškoj konkurenciji pobijedio je Poljak Michael Mrozowski rezultatom od 6 minuta i 31 sekunde. Najbolji Hrvat u disciplini statika bio je Nikola Štorga (RK Geronimo) sa rezultatom 6 minuta i 12 sekundi i trećim mjestom.

U ženskoj konkurenciji najbolja u statici bila je Mihaela Romić (RK Geronimo) sa 6 minuta i 1 sekunda.
U ekipnom poretku prvi je RK Geronimo (Hrvatska) ispred DPR Tuljnji (Slovenia) i STD Svet ronjenja iz Srbije.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku