ODBOJKA NA PIJESKU

Neočekivana sportska priča iz Poreča; Njemicama zlato

02.07.2016 u 21:19

Bionic
Reading

U Poreču se dogodila jedna lijepa i neočekivana sportska priča. Njemice Julia Sude i Chantal Laboureur ostvarile su svoj san, zlatnu medalju, pomalo i same sumnjajući u ostvarenje tog sna. Naime, priznale su da su promijenile avionsku kartu za Gstaad s današnjim datumom jer nisu očekivale nastup ni u polufinalima.

Julia Sude i Chantal Laboureur prve su igračice koje su u Swatch Beach Volleyball Major Seriesu od kvalifikacija stigle do zlata. Kako bi se uopće plasirale u glavno natjecanje Poreč Majora prošle su kvalifikacije, te natjecanja u grupama, a svoj današnji, direktni put prema zlatu započele su u 9 ujutro na centralnom terenu Poreč Majora. U polufinalu su nastupile protiv svojih sunarodnjakinja Karle Borger i Britte Büthe, a pobijedile su ih za 41 minutu s 2:0 (21:19 i 22:20).

Kanađanke Sarah Pavan i Heather Bansley u jutrošnje polufinale u 10 sati ušle su poprilično odlučne da prošlogodišnje srebro Poreč Majora danas zamijene zlatom. Porazile su u današnjem polufinalu europske prvakinje za 2015. i 2016. godinu te pobjednice ovogodišnjeg Smart Majora Hamburg Lauru Ludwig i Kiru Walkenhorst s 2:0 (21:17, 21:15).
Bitka za broncu počela je u 15:15 sati, vodila se u tri seta i trajala 55 minuta. Borger/Büthe dobile su prvi set s 21:19, Ludwig/Walkenhorst su uzvratile s 23:21, a treći set je s 15:11 išao na stranu Borger/Büthe. 2:1 u setovima i Karla i Britta su na postolju, na 3. mjestu Poreč Majora 2016.

I tako smo stigli i do borbe za zlato u 16:30 sati. Julia i Chantal ušle su na pijesak nošene odličnom energijom te odlično igrale što nije uspjela blokirati ni 196 centimetara visoka Kanađanka Pavan. Na terenu su Njemice izgledale puno uvjerljivije nego to izgleda po rezultatu 21:19 i 21:18. Kanađanke Sarah i Heather kao da nisu mogle vjerovati što se upravo dogodilo, bile su i Julia i Chantal pomalo u šoku, ali publika je uživala u sjajnoj odbojci na pijesku i iznenađenju i iskrenom veselju Njemica. A Kanađanke su ponovno osvojile srebro.

U dodjeli medalja u ženskoj konkurenciji Poreč Majora 2016. sudjelovali su ministar turizma Anton Kliman, gradonačelnik Poreča Edi Štifanić, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te glavni direktor tvrtke Beach Majors GmbH Hannes Jagerhofer. Osim zlatnih medalji i naslova pobjednica ovogodišnjeg Poreč Majora, Julia Sude i Chantal Laboureur osvojile su i 57.000 američkih dolara.
Sutra se svi mečevi Poreč Majora 2016. igraju na centralnom terenu na Peškeri. Muška polufinala igraju se u 11 i 12 sati, vrijeme predviđeno za borbu za treće mjesto je u 14:45, a finale u muškoj konkurenciji počinje u 16 sati.