BORBA ZA 4. KOLO

Čilić napravio sjajan posao u petak, ali u subotu ga mora dovršiti!

01.07.2016 u 21:40

Bionic
Reading

Najbolje rangirani hrvatski tenisač, Marin Čilić u petak je u dva navrata izlazio na teren protiv Slovaka Lukaša. nakon prekida odmah na startu meča, u nastavku je uspio s dva puta po 6:3 doći do prednosti od 2:0 u setovima

Čilić je u potpunosti dominirao protiv Lacka tijekom sat i 22 minute igre u petak koliko im je kiša dopustila igrati. Naime, zbog kiše je program u Wimbledonu kasnio puna četiri sata, a kada je igra i započela dvoboji su bili prekinuti na oko sat i pol.

Dvoboj Čilića i Lacka tako je započeo oko 17.30 sati po hrvatskom vremenu, ali je prvi put prekinut zbog kiše nakon samo pet minuta i jednog odigranog gema.

U nastavku je Čilić do kraja prvog seta čak tri puta oduzeo servis Lacku, a u svakom servis-gemu Slovaka je imao barem jednu 'break-loptu', dok je jednom izgubio gem na svoj početni udarac nešto lošijom igrom u šestom gemu.

Drugi set protekao je Čilićevom potpunom dominacijom na svom početnom udarcu, dok mu je za osvajanje te dionice igre bio dovoljan jedan 'break' kojega je ostvario za 5:3.

Naš najbolji igrač mogao se prije novog kišnog prekida još više približiti pobjedi, jer je u prvom gemu trećeg seta imao dvije 'break-lopte', no Slovak se ipak spasio i zadržao kakve-takve izglede za preokret u subotnjem nastavku.