PREKID NIJE POMOGAO

Dodig ipak bez preokreta; Berdych prejak

29.06.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji, bolji od njega je u dvoboju 1. kola bio 10. nositelj i finalist ovog turnira iz 2010. godine, Čeh Tomaš Berdych sa 7-6 (5), 5-7, 6-1, 7-6 (2)

Susret Dodiga i Berdycha počeo je u utorak, ali je prekinut zbog kiše prvi vodstvu Čeha od 4-1 u četvrtom setu, nastavak u srijedu trajao je nešto više od pola, a susret je završio usprkos lagano kiši koja je ponovno poremetila odigravanje mečeva u All England Clubu.

Dodig je u utorak odigrao dva ravnopravna seta protiv Berdycha, u prvom je setu prvi stigao do "breaka" prednosti, ali je vrlo brzo potom tu prednost izgubio, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break" u kojemu je Berdych do jedinog "mini-breaka" stigao sjajnom reakcijom na mreži.

Drugi set započeo je Dodigovim gubitkom servisa, a Berdych je tu prednost držao sve do vodstva 5-4 kada je servirao za 2-0 u setovima. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre našeg tenisača koji je prvo ostvario "break" za 5-5, a nakon što je držao servis za 6-5 još je jednom oduzeo servis Čehu i riješio drugi set u svoju korist sa 7-5.

Nakon što je poveo sa 1-0 u trećem setu, uslijedio je veliki pad u Dodigovoj igri, izgubio je devet gemova zaredom, te je Berdych stigao nadomak pobjedi povevši sa 3-0 u četvrtom setu. Na kraju trećeg seta Dodig je tražio i medicinsku pomoć zbog bolova u leđima nakon koje je ipak nastavio meč koji je prekinut kod 4-1 za Berdycha.

Nastavak u srijedu bio je vrlo sadržajan, Dodig je prvo spasio jednu "break-loptu" kojom je Berdych mogao pobjeći na 5-1, da bi potom oduzeo Čehu servis i smanjio na 4-3. Nažalost, u svom sljedećem servis-gemu promašio je dva voleja i napravio dvostruku servis pogrešku ponudivši Berdychu novu "break-loptu" koju je Čeh iskoristio bekhend-winnerom. Ipak, Berdych nije potom uspio odservirati za meč iako je imao i meč-loptu, Dodig je novim "breakom" ostao u igri, a naš je tenisač kod zaostatka 5-6 na svom servisu spasio još jednu meč-loptu prije no što je izborio "tie-break". Nažalost, u odlučujućoj igri nije uspio odvesti dvoboj u peti set, držao je rezultatski priključak do 2-2, a zatim je Berdych osvojio pet poena zaredom za plasman u 2. kolo.