PORAZI KONKURENATA

Osmi putnik: Verdasco osigurao londonski masters

13.11.2009 u 19:49

Bionic
Reading

Španjolski tenisač Fernando Verdasco posljednji je, osmi sudionik ovogodišnjeg mastersa koji će se od 22. do 29. studenoga održati u Londonu

Španjolski tenisač Fernando Verdasco posljednji je, osmi sudionik ovogodišnjeg mastersa koji će se od 22. do 29. studenoga održati u Londonu.

Iako je Verdasco svoj nastup na posljednjem ovogodišnjem 'redovnom' turniru u Parizu okončao porazom u 3. kolu od našega Marina Čilića, to mu je bilo dovoljno za osiguranje drugoga mjesta, jer su oba igrača koji su ga mogli preteći, Šveđanin Robin Soderling i Francuz Jo-Wilfried Tsonga izgubili svoje četvrtfinalne susrete i tako propustili priliku izboriti masters.

Soderlinga je u četvrtfinalu svladao Srbin Novak Đoković sa 6-4, 1-6, 6-3, dok je Tsongu zaustavio Španjolac Rafael Nadal sa 7-5, 7-5.

Đoković i Nadal igrat će međusobno u polufinalu, dok će se u drugom polufinalu ogledati bolji iz dvoboja našega Marina Čilića i Francuza Gaela Monfilsa te pobjednik dvoboja između Argentinca Juana Martina Del Potra i Čeha Radeka Štepaneka.

Osim Verdasca, nastup na mastersu još ranije su osigurali Švicarac Roger Federer, Španjolac Rafael Nadal, Srbin Novak Đoković, Britanac Andy Murray, Argentinac Juan Martin Del Potro, Amerikanac Andy Roddick i Rus Nikolaj Davidenko.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Novak Đoković (Srb/3) - Robin Soderling (Šve/9) 6-4, 1-6, 6-3
Rafael Nadal (Špa/2) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/8) 7-5, 7-5