NEDOSTACI I PREDNOSTI

Olimpijsko selo bez televizora, ali s puno kondoma

25.06.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Olimpijsko selo u Rio de Janieru, projekt vrijedan 742 milijuna eura koji će biti otvoren mjesec dana od 5. do 21. kolovoza za Olimpijske igre te od 7. do 18. rujna za Paraolimpijske igre i gdje će biti smješteno 18.000 sportaša, ovih dana dobiva konačnu sliku

Sudionici Olimpijskih igara bit će smješteni u 31 zgradi u kojima će u sobama biti 2 m dugački kreveti koji se, prema potrebi, mogu produljiti za 30 centimetara. U selu ima 3.604 apartmana s dva, tri ili četiri kreveta, a jedini nedostatak je da u sobama neće biti televizora, što je posljedica financijske krize u Brazilu koja je uzorkovala i smanjenje proračuna. Sve će sobe imati i električne aparate za odbijanje komaraca zbog, uglavnom zbog bojazni od zika virusa. Prema riječima organizatora, sportaše će u selu dočekati i 450.000 kondoma.

U ogromnom restoranu koji će biti otvoren 24 sata i koji ima 7.000 sjedećih mjesta svaki će se dan posluživati 210 tona hrane. Kako kažu organizatori, dvorana u restoranu je tako velika da u nju može stati pet zrakoplova tipa Airbus A380.

Gradonačelnica Olimpijskog sela tijekom Igara bit će bivša košarkaška zvijezda Janeth Arcain, dvostruka osvajačica olimpijske medalje. U selu se nalazi i molitveni centar koji će biti na raspolaganju vjernicima većine svjetskih religija.