IVO PROTIV BORNE

Hrvatski okršaj već na otvaranju Wimbledona!

24.06.2016 u 12:46

Bionic
Reading

Hrvatski tenisači Ivo Karlović i Borna Ćorić voljom ždrijeba će se sresti već u prvom kolu Grand Slam turnira na travi londonskog All England Cluba, Marina Čilića čeka Amerikanac Brian Baker, a Ivan Dodig će igrati protiv Tomaša Berdycha.

Karlović i Ćorić sreli su se već prošle godine na zemlji u Bukureštu, gdje je u tri seta slavio 37-godišnji veteran koji će kao favorit ući i u ovaj dvoboj. Marin Čilić postavljen je za 9. nositelja, a protiv 31-godišnjeg Amerikanca Briana Bakera nikada nije igrao. Uspiju li Čilić i pobjednik dvoboja Karlović - Ćorić stići do 3. kola, hrvatski muški tenis će imati jednog predstavnika u osmini finala, jer će se u tom slučaju u Wimbledonu dogoditi još jedan hrvatski okršaj.

Ivan Dodig će protiv 10. nositelja Tomaša Berdycha igrati drugi put u karijeri. Prvi meč su odigrali prije pet godina na tvrdoj podlozi u indijskom Chennaiju, a slavio je Čeh.

Prvi nositelj i branitelj naslova Novak Đoković će svoj put prema trećem uzastopnom trijumfu u All England Clubu početi protiv Britanca Jamesa Warda. U njegovom dijelu ždrijeba je Roger Federer koji započinje turnir protiv Argentinca Guida Pelle.

U donjem dijelu ždrijeba drugi nositelj Britanac Andy Murray kreće u turnir protiv sunarodnjaka Liama Broadyja, dok je njegov mogući suparnik u polufinalu Stan Wawrinka za suparnika dobio opasnog mladog Amerikanca Taylora Fritza.

Turnir u Wimbledonu započinje u ponedjeljak, a program na središnjem terenu će, već prema običaju, otvoriti prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković te će prvog dana u akciji biti Karlović i Ćorić u međusobnom dvoboju te Čilić protiv Bakera.

Vekić na Venus Williams, Lučić-Baroni na Cibulkovu

Ždrijeb trećeg Grand Slam turnira sezone nije bio naklonjen hrvatskim tenisačicama, jer će Donna Vekić već u prvom kolu na Venus Williams, a težak će zadatak imati i Mirjana Lučić-Baroni protiv Slovakinje Dominike Cibulkove.

Na papiru je najlakšu suparnicu dobila Ana Konjuh koja će se suprotstaviti iskusnoj Karin Knapp. No, Talijanka je slavila u njihovom jedinom dvoboju odigranom prošle godine u Cincinnatiju.

Mirjana Lučić-Baroni je prije 17 godina bila polufinalistica Wimbledona, što joj je uvjerljivo najbolji rezultat u karijeri na Grand Slam turnirima. Koliko je za nju zahtjevna suparnica Dominika Cibulkova, najbolje svjedoči podatak da je protiv nje ostala bez pobjede u četiri međusobna dvoboja. Prvi od njih odigrale su u Wimbledonu 2011. godine, kad je Slovakinja slavila s 3-6, 6-3, 8-6.

Donna Vekić nikada nije igrala protiv peterostruke wimbledonske pobjednice koja se trenutno nalazi na 9. mjestu WTA ljestvice, 103 mjesta iznad Osječanke, koja će protiv Venus Williams pokušati prekinuti niz poraza na WTA turnirima koji traje još od ožujka i kvalifikacija turnira u Miamiju.

Braniteljica naslova Serena Williams u prvom kolu ide na kvalifikanticu, dok će Španjolka Garbine Muguruza, koju je pobijedila u prošlogodišnjem finalu, a ova joj uzvratila ove godine u finalu Roland Garrosa, za suparnicu imati Talijanku Camilu Giorgi.