ADRIA BIKE MARATON

Korenica i Plitvička jezera domaćini najveće MTB utrke u regiji

17.06.2016 u 15:09

Bionic
Reading

Adria Bike MTB maraton na Plitvicama dočekao je svoje četvrto izdanje. Ovaj događaj već se godinama profilira u najmnogobrojniju utrku ovog tipa na prostorima cijele regije, a broj sudionika raste sukladno porastu zaljubljenika u ovu vrstu rekreacije i zabave.

Svjedoci smo sve veće prisutnosti i aktivnosti povezanih uz biciklizam te su dva dana boravka i vožnje u prekrasnoj prirodi NP Plitvička jezera jak razlog da se preko 950 sudionika odazove ovom događaju i dokaže svoje tehniku i izdržljivost na usponima i spustovima u okolici parka.

Ovogodišnji maraton započinje 18.06. velikim sajmom na otvorenom gdje će se posjetitelji moći upoznati s novitetima u svijetu bicikala i biciklističke opreme, ali i također uživati u domaćim lokalnim proizvodima i nadaleko poznatim slasticama ovog kraja. Krajolik i zanimljivosti svi zainteresirani i željni ugodne vožnje imaju prilike doživjeti kroz vođene ture koje organiziraju Giant i Haibike.

Iz velike ljubavi prema prirodi organizatori su odlučili pomoći u osvještavanju o ugroženosti vukova u Hrvatskoj, od kojih 3 čopora obitavaju u okolici Plitvičkih jezera, pa će tako sav prihod od prodaje posebnih majica ići u svrhu osvješćivanja i informiranja o ugroženosti vuka na ovim prostorima. U nedjelju 19.06. starta utrka, a ovogodišnja novina je zaseban e-bike maraton kojem se daje prostora rastućem trendu u svijetu biciklizma. Sad već tradicionalna utrka Husqvarna Adria Bike maraton i ove godine odvija se u 4 kategorije: muškarci do 45 godina, muškarci preko 45, žene i ponovno prestižna kategorija “Tonaši”. Staze su dužina 33 km, 49 km i 79 km, a ovisno o svojoj spremnosti biciklisti će ih odabirati tijekom utrke. Osvježenje i okrjepa bit će osigurani na 3 feed zone na stazama.

Organizatori su pripremili i nagrade za najuspješnije u kategorijama, a ukupni fond nagrada premašuje 50.000 kn. Kao i svake godine do sada organizatori očekuju pozitivnu atmosferu, dobre vožnje i dobra druženja.

Svi detalji utrke na www.adriabike.hr