'HAT TRICK' U AUSTRALIJI

Nova pobjeda sjajnih Hrvatica, u Peru otišle ispuniti san

05.06.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je slavljem protiv reprezentacije domaćina sa 3-0 (25-19, 25-17, 25-12) na turniru iz serije World Grand Prix zaključila turneju po Australiji s impresivnih sedam pobjeda i prvim mjestom s osvojenih devet bodova

Hrvatska je reprezentacija dobila sve tri službene utakmice u skupini protiv Kube, Kolumbije i Australije, a u prijateljskim mečevima bila je dva puta bolja od Australije te po jednom protiv reprezentacije Novog Zelanda i University of New Mexico. Pri tom je izgubila samo dva seta: jedan protiv Kube i jedan u prijateljskom meču, protiv Australije.

Iza Hrvatske koja je prva s devet bodova, na drugom je mjestu Kuba sa šest bodova, treća je Kolumbija s tri boda, a posljednja je Australija bez bodova.

Australke, koje su dan prije protiv Kube pružile veliki otpor, protiv hrvatske reprezentacije nisu imale nikakvih šansi. Naime, ekipa Hrvatske ponovila je igru iz prethodnih utakmica protiv Kube i Kolumbije pa pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila u pitanje.


Izbornik Miroslav Aksentijević dao je protiv Australije priliku svim igračicama, a one su mu se sve odužile vrlo dobrim igrama. Uz sjajne nastupe koje su u prve dvije utakmice prikazale Ema Strunjak i Rene Sain, protiv Australije i Iva Jurišić dokazala je da ju je izbornik Aksentijević s pravom uvrstio u najbolju selekciju. Prve minute u reprezentativnom dresu odigrale su Lea Cvetnić i Bruna Vranković. Cvetnić je osvojila jedan, a Vranković dva poena. I one, kao i Karla Klarić i Bernarda Brčić dale su važan doprinos pobjedi naše momčadi.

Samanta Fabris, Mia Jerkov, Mira Topić, Ana Grbac odigrale su u Australiji vjerojatno svoje najbolje utakmice u reprezentaciji u posljednje doba. One su, uz Betu Dumačić, najzaslužnije što je Hrvatska ostvarila sve tri pobjede pa sada s makasimalnih devet bodova odlaze u Peru kao pobjednice na drugi dio natjecanja.

Odmah nakon utamice s Australijom, hrvatska je reprezentacija otputovala u Peru, gdje će joj u drugom krugu World Grand Prixa protivnice biti Kubanke te reprezentacije Alžira i Perua. S obzirom da dolazi s devet osvojenih poena biti će joj dovoljna još jedna pobjeda iz ta tri susreta da osigura nastup na Final four World Grand Prixa u Kazahstanu.

Hrvatska je igrala u sastavu Rene Sain, Ana Grbac, Ema Strunjak, Iva Jurišić, Mira Topić, Bruna Vranković, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Karla Klarić, Bernarda Brčić, Lea Cvetnić i Mia Jerkov.

Australija: Watt, Godfrey, De Innocents, Sloane, Martin, Morrow, Betteany, Carey, Reeve, Sipa Borgeaud, Sadler, Croucher, Paine, Hynes

Hrvatska je pokazala razliku u klasi i u Peru ide po završni turnir