SIMBIOZA GRAĐANA I SPORTAŠA

Evo zašto se 'ležeći policajci' uklanjaju se s Jaruna

01.06.2016 u 14:13

Bionic
Reading

Po prvi puta, od kada je otvoren za uporabu, Športsko rekreativni centar Jarun, zahvaljujući velikim naporima i idejnim rješenjima Ureda za prostorno uređenje te Ureda za sport Grada Zagreba u suradnji s rekreativnim i profesionalnim sportašima (više od 4000 u stalnom korištenju ovog dijela glavnog grada), dobit će novi izgled. I to s ciljem da svi neometano koriste sadržaje i infrastrukturu Jaruna. Zbog velikih međunarodnih natjecanja, betonski 'ležeći' policajci uklanjaju se s Jaruna

Ove izmjene, koje će poduprijeti neometani trenažni postupak sportaša, ali i uživanje u sadržajima Jaruna ostalih građana, u prvom se redu odnose na uklanjanje betonskih ležećih policajaca.

Do sada upravo zbog ovih ležećih policajaca, točnije usporivača prometa, Jarun nije mogao biti domaćinom međunarodnih natjecanja. Betonski usporivači prometa posebno su opasni za bicikliste koji uglavnom voze u grupama, no zahvaljujući Gradu Zagrebu od sada oni više neće biti na Jarunu – najavio je danas u Zagrebu na održanoj konferenciji za novinare Dorijan Pavliša, predsjednik Hrvatskog triatlonskog saveza.

Danas Jarun koristi svakodnevno i do 300 rekreativnih i profesionalnih sportaša, među kojima je veliki broj i zagrebačkih triatlonaca, željnih neometanog treninga bez bojazni od padova i ozljeda na jarunskom asfaltu.

Uklanjanje ovih betonskih prepreka kao prvog koraka k prenamijeni Jaruna u kvalitetnog domaćina sportskih manifestacija prema međunarodnim pravilima, pomoći će brojnim zagrebačkim sportašima, posebice i triatloncima da se u cijelosti i kvalitetno posvete svojim treninzima. Veliki je to korak naprijed u suradnji s Gradom Zagrebom, ali i s Upravom športsko-rekreativnog centra, a na zadovoljstvo svih koji se u različite namjene koriste Jarunom – ocijenio je Gordan Zelenika, predsjednik Zagrebačkog triatlonskog saveza.

Projekt izmjene Jaruna podržavaju Sportski savez Grada Zagreba, Zagrebački biciklističi savez, Hrvatski biciklistički savez, Zagrebački i Hrvatski koturaljkaški savez.

Prvo međunarodno natjecanje koje će ugostiti Jarun uz nove sadržaje i prometna pravila bit će Europski Juniorski kup u triatlonu 18.rujna ove godine, u organizaciji Hrvatskog i Zagrebačkog triatlon saveza.

Zagreb će 18. rujna postati domaćinom jednog od najvećeg sportskog događanja u ovoj godini, a Jarun mjesto odvijanja festivala triatlona. Dolazi nam više od 400 sportaša iz cijele Europe, a drago nam je da će upravo Jarun biti borilište za ovo natjecanje, s preinakama koje su bile prijeko potrebne da bi se međunarodna natjecanja mogla odvijati u ovom dijelu glavnog grada – otkrila je Nataša Preis Bedenik, glavna tajnica Hrvatskog triatlonskog saveza i članica Organizacijskog odbora ETU Juniorskog kupa Zagreb 2016. Dodala je i kako se Europski juniorski kup, velika sportska priredba Sportskog saveza grada Zagreba, odvija pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića.

Tritatlon je danas najbrže rastući sport na svijetu, a u Hrvatskoj se ovim multidisciplinarnim sportom bavi više od tisuću rekrativaca, ali i profesionalnih sportaša.