WTA BOL

Lukas spasila pet meč lopti, ne i šestu; ispala i Vrljić

31.05.2016 u 20:41

Bionic
Reading

Niti jedna od dvije hrvatske tenisačice koje su u utorak nastupile u 1. kolu WTA turnira u Bolu na Braču nije se uspjela plasirati u 2. kolo, bolja od 31-godišnje Ane Vrljić bila je druga nositeljica, Amerikanka uzbekistanskog porijekla Varvara Lepčenko sa 6:1, 7:5, dok je 21-godišnju Tenu Lukas svladala njezina vršnjakinja Sachia Vickery sa 6:2, 7:5.

Protiv 208 pozicija bolje rangirane suparnice, Vrljić je trenutačno 272., a Lepčenko 64. igračica svijeta, naša je igračica vrlo lako izgubila prvi set za manje od pola sata, no mnogo jači otpor pružila je u drugoj dionici igre u kojoj je čak kod zaostatka 4:5 uspjela ostvariti 'break' za ostanak u meču.

No, odmah potom je još jednom izgubila servis i tako ponudila naturaliziranoj Amerikanki još jednu priliku da svojim početnim udarcem završi susret što je ona i iskoristila.

Tenu Lukas je sa 6:2, 7:5 pobijedila Amerikanka Sachia Vickery, u meču koji je u završnici bio izuzetno dramatičan. Vickery je vodila 5:3, Lukas izjednačila na 5:5, potom opet izgubila servis, a onda je u dvanaestom gemu, koji je trajao više od dvadeset minuta, spasila pet meč lopti i propustila iskoristiti sedam break lopti. Šestu meč loptu nije uspjela obraniti...

Drugog dana, u srijedu, u akciju će i preostale hrvatske igračice. Ana Konjuh, peta nositeljica, igra protiv Amerikanke Grace Min (ne prije 17 sati), Petru Martić čeka sedma nositeljica, Slovenka Polona Hercog (drugi meč nakon 12 sati), a Tereza Mrdeža će igrati (11 sati) protiv Šveđanke Rebecce Petersson.