IDEMO PO BODOVE!

Hrvatski skijaši spremni za nastavak sezone

10.11.2009 u 14:14

Bionic
Reading

Hrvatski skijaški savez održao je novinarsku konferenciju uoči nastavka Skijaškog kupa, a kao cilj treninga i natjecanja u Finskoj i sjevernoameričke turneje, osim osvajanja bodova, je i podizanje forme za skorašnje Zimske olimpijske igre u Vancouveru

Nakon tri tjedna pauze ovoga vikenda u Leviju kreće nastavak sezone Svjetskog skijaškog kupa, a u Finsku putuje šest hrvatskih skijaša - Ana Jelušić, Nika Fleiss, Matea Fertk, te Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim i Dalibor Šamšal. Nakon Finske, hrvatski reprezentativci odlaze na već tradicionalnu sjevernoameričku turneju.

'Iza nas jedino je utrka u Soldenu, pa za hrvatsku skijašku reprezentaciju prava sezona kreće tek u Leviju. Tek sada slijede nastupi iz vikenda u vikend', kazao je direktor Hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek na novinarskoj konferenciji Hrvatskog skijaškog saveza održanoj u Hypo Centru. Pavlek je naglasio da je glavni cilj ove sezone Zimske olimpijske igre u Vancouveru koje traju od 12. do 28. veljače iduće godine.

'Krenuli smo rano i dobro se pripremili za sezonu u kojoj nam je glavni cilj ZOI. U Vancouveru očekujemo deset skijaša čime bismo izjednačili broj naših predstavnika u Torinu. Konačna lista putnika bit će poznata 28. siječnja', dodao je Pavlek.

Izuzev Tina Širokog, za kojeg je sezona završila zbog teške ozljede križnog i medijalnog kolateralnog ligamenta, ostali hrvatski skijaši su zdravi i spremno dočekuju nastavak natjecanja.

'U dobroj sam formi, a fokusirat ću se na slalom', naglasila je Ana Jelušić koja nakon nastupa u Leviju odlazi u Moskvu gdje je očekuje nastup na revijalnom natjecanju u paralelnom slalomu, a djevojkama iz reprezentacije će se pridružiti u Lovelandu u Coloradu pet dana prije utrke u Aspenu. Ostatak ženske vrste odmah putuje u SAD gdje će trenirati do početka američkog dijela sezone.

'Zbog problema sa zdravljem, kasnije sam krenula s pripremama, no sada je sve OK. Ako ću skijati kao na treninzima, bit će to jedan uspješna sezona', kazala je Nika Fleiss koja nije završila prvu utrku sezone, veleslalom u Soldenu. S nadom u dobre rezultate, u sezonu kreće i Matea Ferk koja je prijašnjih sezona imala problema s ozljedama.

'Konačno sam normalno ušla u sezonu. Zdrava sam i pokušat ću skijati najbolje što mogu', kazala je 22-godišnja Riječanka.

V. d. predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza Stjepan Puhak također je naglasio važnost olimpijske sezone rekavši da je teško obećati medalje, međutim dodao je da može obećati nekoliko rezultata među prvih deset.

'Ovo je sezona od koje mnogo očekujemo', naglasio je Puhak zamolivši sve prisutne da minutom šutnje odaju počast preminulom Rencu Kosinožiću, službenom fotografu hrvatskih skijaških reprezentacija koji je preminuo tijekom snimanja hrvatskih reprezentativaca na austrijskom ledenjaku Hintertux 26. listopada.