JAKO MOTIVIRAN

Ne vole ga, uspoređuju sa zlom, a on se želi osvetiti Usainu Boltu

09.05.2016 u 09:20

Bionic
Reading

Američki sprinter Justin Gatlin (34) započeo je svoje pripreme za Olimpijske igre u Riju nedjeljnom utrkom u Japanu (Kawasaki)

Gatlin je slavio na 100 metara s rezultatom 10,02 sekundi ispred japanskog predstavnika Ryote Yamagate (10,21) i Ramona Gittensa s Barbadosa (10,26).

Amerikanac je motiviran da na Igrama sruši šesterostrukog olimpijskog pobjednika Usaina Bolta (po tri zlata iz Pekinga 2008. i Londona 2012.), jer ga je Jamajčanin pobijedio na posljednjem velikom natjecanju SP-u u Pekingu 2015. na 10 0m i 200 m iako je Gatlin slovio za favorita i došao u Kinu s nizom od čak 28 pobjeda.

Te dvoboje na stazi javnost je okarakterizirala kao borbu između dobra i zla, aludirajući na Gatlinovu sramotnu prošlost, naime dva puta je pao na dopingu.

'Definitivno mi to daje motivaciju, ali isto tako me čini pametnijim i mudrijim. Uobičajeno, na stazu dolazite sa strategijom, ali protiv Usaina to ne pali, on ima jedinstvenu konstituciju i talent i protiv njjega morate imati plan B', rekao je Gatlin.

Gatlin će se natjecati i sljedeći tjedan u Šangaju, a zadovoljan je kakva je situacija sa gležnjom.

'Izvrnuo sam gležanj u studenom, gotovo ga slomio. Još je otečen i sretan sam što je na ovoj utrci sve prošlo glatko.'