LOŠE KVALIFIKACIJE

Bez hrvatskih hrvača na Igrama u Riju

06.05.2016 u 17:41

Bionic
Reading

Hrvatska neće imati predstavnika u hrvanju na olimpijskim igrama u Rio de Janeru jer je u petak jedini naš predstavnik u četvrtfinalu Božo Starčević sa 0:3 poražen od Turčina Selčuk Čebia.

Starčević je mjesto među osmoricom najboljih u kategoriji do 75 kg izborio nakon što je u prvom kvalifikacijskom kolu bodovnom nadmoći svladao Palestinca Rabiea Halila da bi u osmini finala na isti način završio i borbu s Talijanom Cirom Russom. U četvrtfinalu protiv domaćeg predstavnika objektivno nije imao velikih izgleda unatoč tome što je prva runda završila 0:0. Plasman Starčevića u četvrtzavršnicu je i najbolji plasman naših hrvača na kvalifikacijskom turniru na kojem će samo finalisti izboriti plasman na olimpijski igre.

Dominik Etlinger poražen je u kvalifikacijama kategorije do 66 kg. 'Tuširao' ga je Azerbajdžanac Rasul Čunajev. Puno bolje nije prošao ni Ivan Lizatović u kategoriji do 59 kg. Ždrijeb mu je donio izravno mjesto u osmini finala, gdje ga je bodovnom nadmoći, nakon samo jedne minute borbe, pobijedio Iranac Hamid Mohammad Soryan.

U kategoriji do 85 kg, olimpijac iz Londona 2012. Nenad Žugaj u kvalifikacijskom kolu je sa 10:4 pobijedio Venecuelanca Yorgena Josea Covu Pulida, ali je u osmini finala ostao bez boda (0:3) u borbi s Turčinom Metehanom Bašarom. Tako je propustio postati drugi naš hrvač nakon Stipe Damjanovića koji je pod hrvatskom zastavom nastupio na Olimpijskim igrama. Damjanović je sudjelovao na Igrama u Barceloni 1992. i u Atlanti 1996.

Uz Nenada Žugaja na OI u Londonu nastupio je i njegov brat blizanac Neven. Tamo je Nenad ispao u kvalifikacijama, a Neven u osmini finala.

U kategoriji do 130 kg dalje od osmine finala na turniru u Istanbulu nije dospio ni Stjepan Lavrić od kojega je s 9:1 bolji bio bjeloruski reprezentativac Joseb Čugošvili.