OTVORENE IGRE I U OSIJEKU

Sportske igre mladih otvorene u Osijeku: Svi smo nekad bili djeca...

06.05.2016 u 12:00

Bionic
Reading

Nakon spektakularnog, svečanog otvorenja jubliarnih 20. Sportskih igara mladih u Vukovaru, najveća sportska amaterska manifestacija, jučer je završena i u Osijeku. Igre, koje se u srcu Slavonije održavaju 4. godinu za redom, otvorili su Denis Ambruš, zamjenik grada Osijeka, i Katja Jelčić iz organizacijskog odbora Sportskih igra mladih.

Čast paljenja plamena pripala je Osječaninu Ivanu Horvatu, svjetskom prvaku u skakanju s motkom. Horvat je osvojio 9. mjesto na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu te time ispunio normu za Olimpijske igre koje će se održati u kolovozu, u Rio de Janeiru.

Jučer se u Sportskim igrama mladih sudjelovalo dvjestotinjak djece. Aktivnosti u Osijeku bile su poziv za natjecanja u trčanju u dvjema skupinama za djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola na Srednjoškolskom igralištu, a na Trgu Ante Starčevića održana su natjecanja u graničaru, također za dvije skupine djece prema uzrastu. Prvoplasirane ekipe u graničaru i najbrži trčkači na 60 metara predstavljat će Osijek tijekom ljeta na završnom natjecanju u Splitu.

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog odbora i Europske komisije, a podržavaju ih ambasadori Sportskih igara mladih – javne osobe iz svijeta sporta i gospodarstva koje prepoznaju važnost rada s djecom i mladima.
I ove godine podršku je dao naš ambasador Luka Modrić koji je povodom otvaranja Igara naglasio:

'Prijavite se na Sportske igre mladih! Svi smo mi nekad bili djeca i moja uloga ovdje je jedno veliko priznanje. Želim da i moja djeca sudjeluju u ovoj prekrasnoj sportskoj manifestaciji.'

Prve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovcima i srednjoškolcim sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta.

Sljedeći tjedan u najavi Turneje radosti su gradovi:

POŽEGA Rekreacijski centar 09.05.2016. 10:00
ZAGREB Trg bana Josipa Jelačića 10.05.2016. 10:00
SLAVONSKI BROD Trg Ivane Brlić Mažuranić 11.05.2016. 11:00
NOVSKA Trg Đure Sabe 12.05.2016. 10:00
SISAK Druga ulica 13.05.2016. 10:00