NIJE JEDINI

Đoković se odlučio na drastičan potez; hoće li mu to pomoći?

06.05.2016 u 12:43

Bionic
Reading

Prva dva tenisača svijeta na ATP ljestvici, Novak Đoković i Andy Murray, odlučili su se na drastičan potez - za vrijeme Igara u Riju neće živjeti u olimpijskom selu s ostalim sportašima

Murray će s ostalim tenisačima iz britanske reprezentacije biti u jednom apartmanu izvan olimpijskog sela. Razlog te odluke su rezultati s prošlih Igara. Naime, dok je Škot 2008. u Pekingu živio s ostalim olimpijcima, prema njegovim riječima igrao je loše, a dok je 2012. u Londonu bio izvan njega, osvojio je zlato.

Što se tiče najboljeg igrača današnjice Đokovića, koji ruši sve rekorde u svijetu tenisa, sam je par puta ponovio kako mu je jedan od glavnih ciljeva u 2016. olimpijsko zlato, uz Roland Garros jedino veliko što mu nedostaje, jer zasad ima broncu iz Pekinga (2008.).

U Londonu je Đoković bio u olimpijskom selu, ali se nije proslavio pa će sada pokušati na drugi način. Srpski tenisač će prvo boraviti u olimpijskom selu kako bi se aklimatizirao na uvjete u Brazilu, ali čim krene teniski turnir napustit će ga kako bi imao privatnost i mir.

Inače, Đoković i Murray nisu jedini koji neće biti u olimpijskom selu, muška i ženska američka košarkaška reprezentacija, također se neće družiti s ostalim sportašima.