SJAJNA POBJEDA

Borna Ćorić 'uništio' velikana za ogled s Đokovićem

03.05.2016 u 18:56

Bionic
Reading

Borna Ćorić je autoritativno ušao u veliki turnir u Madridu gdje se nakon četiri godine vraća najbolji svjetski tenisač Novak Đoković

Borna je nakon samo 61 minute igre sa 6:2, 6:2 svladao Nicolasa Almagra. 30-godišnji Španjolac, nekadašnji TOP 10 igrač i specijalist za zemljane terene na kojima se igra u Madridu, posljednji od 13 turnira osvojio je prošlog tjedna u Estorilu, no danas nije imao izgleda.

Ćorić je pogodio čak 78 posto prvih servisa, napravio samo pet pogrešaka u meču, te nije izgubio niti jedan servis. Tako je na sjajan način najavio ogled drugog kola u kojemu ga čeka prvi nositelj Novak Đoković. Srbin je ignorirao ovaj turnir od poraza protiv Dimitrova 2013. godine kada se 'posvađao s cijelim stadionom', a sada se vraća 20 dana nakon šokantnog poraza od Veselog u Monte Carlu. Bit će im to prvi međusobni ogled.

Ivo Karlović nije se uspio plasirati u drugo kolo, nakon što ga je u utorak svladao Amerikanac Denis Kudla (ATP - 61.) sa 6-7 (7), 7-6 (5), 7-6 (4) nakon što je hrvatski tenisač u trećem setu propustio dvije meč-lopte.


Hrvatski veteran je pri vodstvu 6-5 u odlučujućem setu dvaput stigao do prednosti na servis Kudle, ali se američki tenisač uspio izvući i izboriti 'tie-break'. U njemu je Karlović poveo 4-2, no Kudla je odgovorio nizom od pet poena, kojim je stigao do druge pobjede u trećem međusobnom dvoboju s najboljim svjetskim serverom.

Karlović je u prvom setu prvi imao break prednosti, ali ga je ispustio. Propušteno je nadoknadio u tie-breaku, u kojem je Amerikanac vodio 4-0 i propustio dvije set-lopte (6-5, 7-6). U drugom setu nije bilo oduzimanja servisa pa je odluka ponovno pala u 'tie-breaku' u kojem je Kudla bio uspješniji. Amerikanac će u drugom kolu igrati protiv Španjolca Davida Ferrera.