ITF WORLD TEAM CHAMPIONSHIPS

Svjetske teniske legende okupile se u Umagu kao uvertira ATP-u

02.05.2016 u 14:28

Bionic
Reading

Svečanom ceremonijom otvorenja u Umagu je započelo svjetsko prvenstvo tenisača od 35 do 45 godina koje će trajati dva tjedna. Ljubitelji tenisa moći će uživati u nastupima 500 igrača u timskom te 350 igrača u individualnom natjecanju, i to iz 40 zemalja svijeta.

U prisustvu izaslanstva hrvatske predsjednice te visokih uzvanika gradske vlasti i pokrovitelja te uz impresivni mimohod predstavnika 40 zemalja na ATP terenu u Umagu, u subotu je otvoreno 2016 Young - Seniors World Team & Individual Championships, svjetsko prvenstvo tenisača od 35 do 45 godina.

Ovo natjecanje koje okuplja najbolje svjetske tenisačice i tenisače u tri dobne podskupine, održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske – gđe Kolinde Grabar Kitarović.

Australija, SAD, Njemačka, Portugal, Španjolska, Latvija, Slovenija, Srbija, Irska, Rusija, Hrvatska samo su neke od 40 zemalja čiji će predstavnici u sljedeća dva tjedna, koliko traje 2016 Young - Seniors World Team; Individual Championships, demonstrirati svoja umijeća na crvenim terenima Umaga.

Prvi dio ITF Svjetskog prvenstva mlađih seniora, od nedjelje pa do 6. svibnja, rezerviran je za timove. Prijavljeno je ukupno 123 ženskih i muških reprezentacija, odnosno oko 500 natjecatelja.

Hrvatsku će na ekipnom Svjetskom prvenstvu zastupati tri muške ekipe u tri dobne kategorije raspodijeljene u 24 tima, koje će predvoditi kapetani, proslavljeni igrači Ivan Vajda, Krešimir Ritz i Igor Flego. Tri ženske ekipe od ukupno 18 timova, vodit će kapetanice Adelka Činko Bojana Janković i Renata Šašak. Cjelokupni sastav hrvatskih timova dostupan je na stranicama Hrvatskog teniskog saveza veterana, organizatora turnira.

Na drugom dijelu natjecanja, od 8. do 14. svibnja, uživat ćemo u pojedinačnim mečevima čak 350 natjecatelja!

'Kada gledam ove fantastične igrače u večerašnjem mimohodu u predivnom ozračju umaškog stadiona, osjećam se iznimno ponosnim na svoj tim u Hrvatskom teniskom savezu veterana i sav višemjesečni trud koji je uložen kako bismo od danas pa u naredna dva tjedna svim gledateljima pružili vrhunski užitak sporta. Okupiti 800 top igrača, od kojih neki i dalje aktivno igraju, nije mala stvar. Naprotiv, velika je to promocija Hrvatske i ovog prekrasnog grada, naše prijestolnice tenisa. Obećajem vam dva tjedna uzbudljivih mečeva i sportskih bravura vrhunskih profesionalaca! Uživajte!', istaknuo je na ceremoniji otvorenja Petar Mirić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza veterana i direktor turnira.

Sve će mečeve biti moguće pratiti uživo putem live streama na web stranicama Hrvatskog teniskog saveza veterana, a sve aktualnosti vezane uz turnir, igrače i Umag pratite na službenoj Facebook stranici turnira.