ATP ISTANBUL

Karlović u polufinalu; bio je to dramatičan meč

29.04.2016 u 21:13

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač, 37-godišnji Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira u Istanbulu, on je u četvrtfinalu nakon dva sata i 13 minuta borbe svladao Španjolca Marcela Granollersa sa 7-6 (2), 6-7 (3), 6-4

Iako se igralo na zemljanoj podlozi, dominantni udarac u dvoboju bio je servis, oba su igrača imala 79 posto uspješnosti ubačenog prvog početnog udarca, te 78 postotnu realizaciju na prvom servisu, a u takvoj situaciji sve do rezultata 4-4 u trećem setu nije bilo niti jedne "break-lopte".

Karlović je u šest Granollersovih servis-gemova u prvom setu osvojio tek tri poena, ali je u trenucima kada je bilo najvažnije, u "tie-breaku" osvojio još tri poena na suparnikov servis i riješio prvu dionicu igre u svoju korist.

I u drugom setu je Karlović u šest servis-gemova suparnika osvojio tek tri poena, no nije uspio ponoviti "tie-break" iz prethodne dionice, osvojio je tek jedan poen u odlučujućoj igri, dok je Granollers uspio ostvariti dva "mini-breaka" i tako odvesti dvoboj u odlučujući set.

Do rezultata 4-4 oba su igrača i dalje čvrsto držala svoj servis, a tada je Karlović bio suočen s jedinom "break-loptom" u dvoboju. Naš se veteran izvukao iz te situacije, a potom je iskoristio krizu prvog servisa kod Španjolca u trenucima kada je ovaj servirao za ostanak u meču, te iskoristio svoju prvu "break-loptu", koaj je ujedno bila i meč-lopta.

Bio je ovo treći međusobni ogled Karlovića i Granollersa i druga pobjeda našeg igrača.

Do turnira u Istanbulu Karlović nije imao niti jednu pobjedu na ATP Touru ove sezone, a u subotu će igrati u polufinalu protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je u četvrtfinalu svladao Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (1), 6-1.