KAPETAN O OPAKOM ŽDRIJEBU

Može li gore; rukometaši saznali suparnike na Igrama u Riju

29.04.2016 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija saznala je suparnike u skupini na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza)

Naša reprezentacija će igrati u skupini A, a suparnici će joj biti Argentina, Katar, Danska, Francuska i Tunis, odlučeno je ždrijebom održanim u petak u Riju.

U skupini B igrat će Egipat, Njemačka, Slovenija, Švedska, Poljska i domaćin Brazil.

Hrvatski rukometaši u Riju će pokušati osvojiti četvrto olimpijsko odličje, nakon zlata u Atlanti 1996. i Ateni 2004., te bronce u Londonu 2012.

Dodajmo kako iz svake skupine dalje prolaze po četiri reprezentacije, pa je na redu četvrtfinale gdje igraju 1A-4B, 2A-3B, 3A-2B, 4A-1B, a zatim slijede utakmice za medalje...

Nakon izvlačenja skupina za OI u Brazilu mišljenje o ždrijebu je za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza dao kapetan Marko Kopljar.

'Skupina je zanimljiva, s obzirom na to da s Francuskom i Danskom igramo gotovo uvijek. Katar je napredovao, uostalom drugi su na svijetu, dugo se pripremaju i imaju odličan tim, sigurno su težak protivnik. I Tunis i Argentina zaslužuju pažnju i respekt, kao uostalom sve ekipe koje su u drugoj skupini koje smo mogli dobiti. Mislim općenito da će Igre biti jako dobre, jer je kvaliteta svih sudionika na visokoj razini. Na nama je da se dobro pripremimo te, što je najvažnije, da zdravi krenemo na OI, najveće natjecanje na kojem sportaši imaju privilegiju nastupati', rekao je Kopljar.

'Grupe su izjednačene i vjerujem da će presudna biti forma u završnom dijelu turnira kada počne eliminacijski dio', dodao je izbornik Babić.

Određene su i skupine turnira rukometašica, tako će u skupini A igrati Brazil, Angola, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Norveška, a u skupini B Južna Koreja, Argentina, Švedska, Rusija, Nizozemska i Francuska.