DRUGI CILJ

Hrvatska može zaboraviti na rukometno čudo, ali...

29.04.2016 u 16:01

Bionic
Reading

Rukometaše PPD Zagreba u nedjelju čeka uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka u gostima kod Paris Saint–Germaina, a trener Veselin Vujović želi da njegovi igrači odigraju dobru utakmicu i tako potvrde ono što su napravili ove sezone

'Gledajući rezultat prve utakmice i veliki broj ozlijeđenih igrača, ne možemo se nadati čudu. Za nas je važno da u Parizu odigramo dobru utakmicu i da potvrdimo ono što smo napravili ove sezone. Kada bi dobili sa jedan ili dva razlike to bi bio sjajan rezultat za nas', kazao je u petak trener Vujović.

Prije šest dana u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka rukometaši PSG-a su u zagrebačkoj Areni pobijedili PPD Zagreb sa 28-20, čime su napravili ogroman korak ka plasmanu na Final Four.

Brojne ozljede bile su ove sezone najveći neprijatelj PPD Zagrebu.

'Što se tiče ozlijeđenih igrača, Luka Šebetić se vraća u sastav, ali neće biti Domagoja Pavlovića, a možda i Stefana Vujića, koji ima problema sa ramenom', napomenuo je Vujović.

Bek Zagreba Stefan Vujić ove sezone pružio je puno dobrih partija, ali zbog ozljede ramena upitan je njegov nastup u uzvratnom susretu u Parizu.

'Osjećam smetnje u ramenu, ali nadam se da nije ništa strašno. No, više ću znati nakon današnjih pretraga', kazao je Vujić.

U listopadu prošle godine u grupnoj fazi Lige prvaka Zagreb je u gostima kod PSG-a izgubio 23-34.


'U toj utakmici smo sami sebe pobijedili u prvih deset minuta. Tada smo imali puno tehničkih grešaka što je PSG-u omogućilo da zabije dosta jeftinih golova. U Parizu neće biti Pavlovića, što je veliki gubitak, ali vraća se Šebetić. Luka ima dobar šut izvana, a upravo su nam njegovi golovi nedostajali u prvoj utakmici četvrtfinala. Idemo odigrati najbolje što možemo, pokušat ćemo pobijediti, a to bi bila velika satisfakcija', izjavio je Vujić.

Kako zaustaviti Hansena i Karabatića, dvojicu ponajboljih rukometaša svijeta?

'Moguće ih je zaustaviti, ali zasad nitko nije pronašao formulu kako to napraviti. Možda mi u nedjelju pronađemo lijek za njih', dodao je Vujić.

On smatra da je Zagreb bio dobar ove sezone u LP, te da će momčad još rasti u sljedećim godinama:

'Iako se momčad dosta promijenila, mi smo ponovno u četvrtfinalu LP i moramo biti zadovoljni time. Bilo je loših utakmica, ali više je bilo onih u kojima smo odigrali dobro. Dali smo najbollje što smo imali i nadam se da ćemo sljedećih godina rasti kao momčad i jednog dana izboriti Final Four.'