POLUMARATON U DUBROVNIKU

Sve spremno za četiri utrke s najljepšim pogledom u Hrvatskoj

28.04.2016 u 13:46

Bionic
Reading

Više od 650 trkača iz cijelog svijeta prijavljenih za ovogodišnji, 2. Dubrovački polumaraton svjedoči o iznimnom interesu za središnju utrku dvodnevne manifestacije Du Motion - Runners' Days Dubrovnik, koja će se održati predstojeći prvosvibanjski vikend. Za mnoge trkače ovo će zasigurno biti utrka s najljepšim pogledom u Hrvatskoj...

Dubrovačke ulice ponovo će preplaviti ljubitelji trčanja iz Hrvatske, ali i 30-tak drugih država.

'Du Motion sa svoje četiri utrke - Dubrovačkim polumaratonom, Run the Wall - utrkom zidinama, 5K - utrkom građana i dječjom utrkom - rezultat je predanog i entuzijastičnog rada te nesebičnog napora koji ulažemo u razvoj i popularizaciju sporta u Dubrovniku', izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona i tajnik Dubrovačkog saveza športova, naglasivši pritom i važnost višegodišnje suradnje gradova prijatelja, Dubrovnika i kalifornijskog Montereya, čija delegacija dolazi sudjelovati u utrkama.

Dubrovački polumaraton je ove godine domaćin i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, što garantira dolazak brojnih renomiranih domaćih trkačkih imena.

Svoj je dolazak potvrdila i inicijativa RunEurope, koja je Dubrovnik uvrstila među 12 pomno biranih ovogodišnjih polumaratona diljem Europe. Uz sudjelovanje na utrkama, pokretači inicijative istražuju kulturu i gastronomiju zemalja domaćina te skupljaju donacije za istraživanje Alzheimerove bolesti.

Kvalitetu Dubrovačkog polumaratona prepoznala je i krovna europska atletska udruga 'European Athletics', dodijelivši mu maksimalnih pet zvjezdica. Time je ova utrka postala jedina s tim priznanjem u Hrvatskoj, pozicionirajući se uz bok nekim od najpoznatijih polumaratona u europskom kalendaru natjecanju.

Sve ovo događa se u godini značajnog jubileja, 105 godina dubrovačke atletike, te daje svoj doprinos pozicioniranju Dubrovnika kao privlačne sportsko-turističke destinacije.

U sklopu manifestacije 'Du Motion - Runners Days Dubrovnik' 30. travnja će se održati ekskluzivna 'Utrka dubrovačkim zidinama', koja je s preko 1000 stepenica namijenjena najizdržljivijima.

Na državni praznik 1. svibnja, uz polumaraton, na rasporedu je i 5K humanitarna utrka građana, čiji će cjelokupni prihod od plaćenih startnina biti uplaćen za liječenje mlade Dubrovkinje Karle Sentić.

Događaj će upotpuniti dječja utrka Stradunom i sportsko-turistički sajam Du Motion Expo u Lazaretima, u sklopu kojeg će se predstaviti posebni Du Motion proizvodi: Startasice napravljene u suradnji s vukovarskim Borovom, kao i serija vina koju potpisuje pelješačko Vinsko bratstvo 'Krek'.

Svim prijavljenim trkačima organizatori su osigurali besplatan posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatni javni prijevoz. Na taj ih se način želi dodatno približiti prirodnim i kulturnim ljepotama koje Dubrovnik nudi.

Dodajmo kako će za vrijeme utrka u gradu na snazi biti i posebna regulacija prometa. Više informacija OVDJE