LUDA ZAVRŠNICA

Hrvati na europsku završnicu, Nijemci kipte od bijesa

28.04.2016 u 09:26

Bionic
Reading

Rukometaši Vive Tauron Kielcea plasirali su se na završni turnir Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu pobijedili njemački Flensburg s 29-28 (14-13)

Poljaci su prošli jer je u prvoj utakmici u Njemačkoj rezultat bio neriješen - 28-28, čast da nastupe na Final Fouru imat će čak trojica hrvatskih rukometaša. Protiv Flensburga je Manuel Štrlek zabio tri, a Denis Buntić dva gola, dok se Ivan Čupić nije upisao u strijelce. Poljake je predvodio Michal Jurecki s 9 glolova, a Nijemce, za koje je igrao Krešimir Kozina, Schmidt i Svan su zabili po osam.

Poljaci su dvije minute prije kraja poveli sa 28:26, no Flensburg se vratio i dostigao rezultat koji je vodio prema produžetku. Tada Lijewski zabija za vodstvo Kilecea, a Flensburgu su ostale 23 sekunde za gol koji bi ih vodio u Köln. Akcija je išla na Reichmanna koji je tri skeunde prije kraja zaustavljen prekršajem. Nijemci su tražili sedmerac, no nisu dobili niti faul i Kielce je proslavilo veliki uspjeh.


'Ako sudac u guzici nema hrabrosti dosuditi ono što vidi onda je to tužno,' rekao je u afektu sportski direktor poraženih Dierk Schmäschke, dok je u studiju dvoboj pratio legendarni Stefan Kretzschmar i nesretno slegnuo ramenima.

'Da, to je loša stvar kod našeg sporta. Prevelik utjecaj sudaca... Šteta, odlična borba,' kaže nekada nezaustavljivo lijevo krilo.

U preostalim parovima četvrtfinala u suboru uzvrat igraju Veszprem i Vardar (29-26) i Barcelona - Kiell (24-29), dok u nedjelju igraju PSG i PPD Zagreb (28-20).