BEZ POLUFINALA BASELA

Čiliću poraz, 90 bodova i 30 tisuća eura

06.11.2009 u 16:20

Bionic
Reading

Marin Čilić se nije uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Baselu. Bolji od 13. igrača svijeta bio je 14. na ljestvici, Čeh Radek Štepanek, koji je slavio sa 4:6, 6:3, 6:3

Na milijun i 755 tisuća eura vrijednom turniru u Švicarskoj Čilić nije prošao treću prepreku. Nakon dva sata i dvije minute bolji je bio peti nositelj Štepanek, kojem je to bila duga pobjeda nad Čilićem u njihovom trećem meču.

Čilić je impresivno krenuo u meč nanizavši četiri gema, no Štepanek je uzvratio s tri. Kod 5:3 hrvatski tenisač je imao tri break lopte koje bi mu donijele set, ali je morao taj dio meča raditi prekovremeno. Tek je na svoj servis Čilić iskoristio petu set loptu.

U drugom setu Štepanek je krenuo sa 3:0, a Čilić je najbolju priliku za povrat izgubljenog servisa imao kod 3:5, kada je stigao do dvije break lopte. Čeh je ostao čvrst, preokrenuo je te zaključio set sa 6:3.

Odlučujući set nije dobro počeo za Čilića. Kod 1:1 izgubio je početni udarac. S druge strane, češki predstavnik je sigurno čuvao svoj servis i kod 5:3 je još jednom breaknuo našeg predstavnika te završio priču.

Čilić će slabu utjehu morati pronaći u novih 90 bodova te 30.500 eura, koliko je dobio za ulazak u četvrtfinale.