BIT ĆE TEŠKO U NEDJELJU

Norveška neporažena s Danskom, našima otežan put do Rija!

10.04.2016 u 10:00

Bionic
Reading

U subotnjoj večernjoj utakmici 2. kola rukometnih kvalifikacija za Olimpijske igre danski i norveški nogometaši odigrali su 25:25, a Hrvatskoj u zadnjem kolu za prolazak dalje još igra samo pobjeda protiv Norveške...

Nakon ne pretjerano impresivnog nastupa popodne Hrvatske protiv Bahreina, u Herningu su ljubitelji rukometa mogli uživati u sjajnom rukometu u subotu navečer, a Norveška je potvrdila ono čega smo se pribojavali: jednako je dobra kao i Danska.

Bila je to neizvjesna utakmica u kojoj su obje momčadi mogle doći do pobjede. Norvežani su bili ti koji su otišli na poluvrijeme s prednošću 13:12 i brzom igrom mučili su domaćina, no nisu se uspijevali odvojiti i susret je završio uzbudljivom završnicom.

U posljednje dvije minute ušlo se s rezultatom 25:25, a Norveška je imala igrača više. No, Landin se istaknuo fantastičnom obranom i posljednji napad za pobjedu imali su Danci. Mikkel Hansen pucao je u zadnjim sekundama, ali nije pogodio i dvoboj je završio remijem.

Što se strijelaca tiče, Dansku je predvodio Mikkel Hansen sa pet golova, dok su kod Norveške trojica igrača postigli po pet pogodaka, Jondal, Bjornsen i Espen Lie Hansen.

Taj rezultat znači da je Danska praktički osigurala plasman na Igrama, a ostaje joj još rutinski obaviti posao protiv Bahreina u nedjelju. Hrvatskoj pak više nije dovoljan remi u zadnjem kolu protiv Norveške, čemu su se Babić i igrači nadali u slučaju trijumfa Danaca. Naši će morati pobijediti Norvežane u nedjelju u odlučujućem susretu koji počinje u 18 sati.

Kvalifikacije za OI

Skupina 3

Hrvatska - Bahrein 33:22
Danska - Norveška 25:25
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Norveška 2 1 1 0 3
2. Danska 2 1 1 0 3
3. Hrvatska 2 1 0 1 2
4. Bahrein 2 0 0 2 0

Sljedeće utakmice

10.4. Hrvatska - Norveška
10.4. Danska - Bahrein