ANŽE BRILJIRA

Slovenac Kopitar i dalje nakorisniji igrač NHL-a

06.11.2009 u 11:04

Bionic
Reading

Aktualni prvaci NHL lige Pittsburgh Penguins poraženi su na gostovanju kod Los Angeles Kingsa 2:5, a u pobjedničkim redovima ponovo je briljirao slovenski hokejaš Anže Kopitar

Postigao je dva pogotka, a prvi već u 27. sekundi utakmice, a drugi početkom posljednje trećine u trenucima dok su gosti vodili 2:1. Kopitar je ove sezone već zabio 13 golova, a tome je pridodao i 13 asistencija i sa 26 bodova najkorisniji je igrač lige. Na drugom mjestu je napadač Washington Capitalsa, Rus Aleks Ovečkin sa 23 boda (14 golova i devet asistencija), dok je treći igrač San Jose Sharksa, Patrick Marleau sa 22 bodova (11 golova, 11 asistencija).

Golove za LA postigli su i Jarret Stoll, Michal Handzus i Dustin Brown, dok su strijelci za Pittsburgh koji je upisao prvi gostujući poraz sezone bili Jordan Staal i Chris Kunitz.

Aktualni doprvaci Detroit Red Wingsi su nakon kaznenih udaraca pobijedili San Jose Sharks 2:1. Bio je to prvi poraz Sharksa nakon šest uzastopnih pobjeda. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a golove su postigli Logan Couture (34:41) za goste te Henrik Zetterberg (45:38) za domaćine. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca Pavel Datsyuk i Zetterberg su bili uspješni kod domaćina, dok gosti nisu uspjeli niti jednom svladati Chrisa Osgooda koji je tijekom utakmice sakupio 33 obrane.