NOVA VREMENA

Ženski tenis više nije isti: S dominacijom Serene je gotovo!

29.03.2016 u 09:31

Bionic
Reading

Serena Williams porazom od Svetlane Kuznjecove rano se u ponedjeljak oprostila od svog omiljenog turnira u Miamiju te tako potvrdila da više nije suverena vladarica ženskog tenisa...

Slavna 34-godišnja Amerikanka više nije nepobjediva. U 2016. godini još uvijek ne zna za osvojeni turnir, a nakon poraza od Kerber i Azarene u finalima Melbournea i Indian Wellsa, Serena je u Miamiju doživjela najveće razočaranje sezone.

Ispala je mlađa sestra Williams u ranoj fazi turnira kojeg je u prošlosti osvajala čak osam puta, od Ruskinje Svetlane Kuznjecove rezultatom 7:6(3), 1:6, 2:6.

Serena je nakon meča bila pod kritikama zbog dosta lošeg kretanja, kao i gubitničkog govora tijela koji je doduše viđen i u mnogim tijesnim mečevima koje je dobila.

'Fizički se dobro osjećam, ali nisam se dobro kretala ovaj put. Dala sam sve od sebe i ne mogu pobijediti svaki meč. Protiv mene igračice igraju kao nikad u životu. Zato moram biti na 300% svaki put,' žalila se Serena na press konferenciji.

Podsjetimo, Serena ima 21 osvojeni Grand Slam turnir i još prošle godine prijetila je osvojiti sva četiri u istoj sezoni. No, njezina moć ipak polako pada i neće još dugo moći igrati na vrhunskom nivou. Vrata novoj teniskoj vladarici konačno se otvaraju...