POBJEDE ŠIBENIKA I MORNARA

Mladost i dalje s maksimalnim učinkom

04.11.2009 u 22:47

Bionic
Reading

Odigrano je peto kolo Jadranske lige u vaterpolu. U međusobnim okršajima hrvatskih klubova do bodova su stigli Mladost, Mornar i Šibenik

Iako je riječko Primorje nakon prve četvrtine imalo 3:1, šibenski vaterpolisti su uspjeli u sljedeće dvije dionice napraviti preokret (7:5) te na kraju u posljednjih osam minuta i obraniti stečenu prednost (9:8). Za domaćina su zabijali Računica (3), Sutić (3), Brlečić (2) i Tyrell, a za goste Krapić (2), Glavan, Vrlić, Brala, Bukovac, Tiškivski i Beltrame.

Na Savi Mladost nije imala problema protiv POŠKA-a te je stigla do svoje pete pobjede, 15:4. Puno zanimljivije bilo je u drugom okršaju zagrebačkog i splitskog kluba, a uspješniji je bio Mornar, koji je na svojem bazenu slavio protiv Medveščaka 8:7.

Dan ranije vaterpolisti splitskog Jadrana negativan niz nisu prekinuli ni u Kotoru. Domaćin je očekivano slavio 14:7 i zadržao stopostotni učinak (četiri pobjede), dok je gostima to bio peti poraz u isto toliko utakmica. Kod pobjednika su Šetka i Brguljan postigli po tri gola, dok su strijelci za jadranaše bili Delaš (3), Perić (2), Banovac i Matutinović.

Na ljestvici vode Jadran (HN), Mladost i Budva s deset bodova.

Rezultati:

Primorac - Jadran (ST) 14:7
Budva - Rokava Koper 18:4
Jadran CKB (HN) - Cattaro Maximus 11:8
Mladost – POŠK 15:4
Mornar BS – Medveščak 8:7
Šibenik NCP - Primorje EB 9:8
Jug CO slobodan