UVJERLJIVI 'PAKLENI'

Na otvorenju Arene Hrvatska slomila Ruse

27.12.2008 u 21:46

Bionic
Reading

Napokon je i službeno otvorena najveća dvorana u Hrvatskoj – Arena. Čast da odigraju prvu utakmicu imali su oni zbog kojih je to zdanje i izgrađeno, hrvatski rukometaši, koji su svladali Rusiju sa 33:24

Pomoćni biskup Vlado Košić blagoslovio je dvoranu

Otvorena je Arena, a prvu utakmicu odigrali su rukometaši Hrvatske i Rusije. Bio je to ujedno i pripremni dvoboj za oba sastava prije početka Svjetskog prvenstva, a 'zbornaja' nije uspjela pokvariti ovaj događaj. 'Pakleni' su dobili.

Prije početka same utakmice gledalište je zabavljala pjevačica Lana Jurčević, a nakon toga je dvorana blagoslovljena. Pljesak s ispunjenih tribina dobile su obje reprezentacije, a jedine zvižduke na večeri otvorenja pokupio je slovenski delegat.

Kao ime prvog strijelca u Areni će ostati upisano ime Igora Vorija, koji je uz pomoć Čupića na početku punio mrežu smušenih Rusa. Tako je već u prvih 15 minuta bilo pet razlike (8:3). Rusi su u tim trenucima bili usporeni, prvi pogodak su zabili tek u osmoj minuti, i to iz sedmerca. Hrvatska koju su sačinjavali igrači iz hrvatske lige, bez 'stranaca' iz Njemačke i Španjolske, nastavili su s efikasnim napadom i čvrstom obranom. Rezultat toga je bilo 10:3 na isteku 20. minute. Tu prednost, prije svega zahvaljujući krilima Čupiću i Hrvatinu, 'pakleni' su održavali do odmora na koji se otišlo sa 16:9.

Arena je bila ispunjena do posljednje mjesta

Bilo je nerealno očekivati da će se takav odnos snaga zadržati i u nastavku. Rusija se je probudila i preko Dibirova i Igropula polako počela 'nagrizati' visoku prednost. Od 40. minute gosti su bili na četiri gola zaostatka, a Duvnjak i Tonči Valčić su pazili da se Rusi još više ne približe. Ipak, nakon nekoliko pogrešaka Červarovih izabranika, Rusija je u 46. minuta došla na 24:21. Nepogrešivi Vori i Horvat brzo su vratili utakmicu u mirne vode, u 55. minuti je bilo ugodnih 30:23, a uskoro smo otišli na osam, pa devet golova razlike (32:23). Završilo je na 33:24. Hrvatska je na otvaranju Arene slomila jednu od najtrofejnijih rukometnih reprezentacija svijeta.

Najbolji strijelci za Hrvatsku bili su Ivan Čupić i Igor Vori sa po šest golova, dok je Domagoj Duvnjak zabio pet.