NAKON 2010.

Bridgestone se povlači iz Formule 1

02.11.2009 u 10:52

Bionic
Reading

Bridgestone, jedini dobavljač guma za bolide Formule 1, u ponedjeljak je najavio povlačenje iz tog sporta, što je treći veliki gubitak za ovu kraljevsku automobilističku disciplinu, nakon povlačenja Honde (prosinac 2008) i BMW-a (srpanj 2009)

Bridgestone je ušao u Formulu 1 1997. kako bi osporio nadmoć Michelina. Poslije povlačenja Michelina 2007. Bridgestone je bio jedini dobavljač guma za Formulu 1, koju je već napustio Goodyear na kraju sezone 1998. Dobra vijest za sve jest činjenica da Bridgestone ima još godinu dana ugovora s FIA-om, tako da bolidi neće ostati bez guma za narednu sezonu.

'Bridgestone objavljuje da neće potpisati novi ugovor o dobavljanju guma za Svjetsko prvenstvo Formule 1 FIA-e (Međunarodna automobilistička federacija). Sadašnji ugovor bi trebao isteći krajem sezone 2010.', stoji u Bridgestonovom priopćenju, a detalje njihove odluke pojasnio je glasnogovornik kompanije Kaoru Tomizawa.

'Kompanija je promijenila poslovnu strategiju te odučila drugačije distribuirati svoje resurse. Razlog našeg povlačenja nije samo zbog trenutne ekonomske situacije u svijetu. Naše partnerstvo s F1 nam je pomoglo u dizanju našeg imidža i prepoznavanju Bridgestonea kao vodećeg proizvođača guma. S obzirom da smo ispunili taj cilj, okrećemo se novim zadacima', završio je Tomizawa.