SREDIO GA TALENT

Nadala pregazilo vrijeme: Više nije niti 'kralj zemlje'!

14.02.2016 u 14:04

Bionic
Reading

Austrijanac Dominic Thiem u je tri seta (6-4, 4-6, 7-6) nadigrao Rafaela Nadala u polufinalu ATP turnira u Buenos Airesu, pokazavši da je vrijeme nepobjedivosti 'kralja zemlje' prošlost...

Mladi Austrijanac je do jedne od najvećih pobjeda u karijeri stigao u tie-breaku trećeg seta, nakon što je u desetom gemu spasio meč-loptu protiv Nadala koji je u Buenos Airesu branio prošlogodišnji naslov.

Aktualnom pobjedniku umaškog Croatia Opena ovo je peti finale u karijeri, a 22-godišnji Austrijanac je do svih pet stigao na turnirima sa zemljanom podlogom.

Što se Nadala tiče, ovo je samo nastavak pada koji traje posljednje dvije sezone. Nekoć nepobjediv na zemlji, u 2015. godini izgubio je par mečeva od Fogninija, a onda i od Đokovića na svom Roland Garrosu. Sada je Dominic Thiem proširio popis onih koji ga mogu svladati na podlozi na kojoj je cijelo desetljeće bio gotovo nepobjediv.

'Ništa se posebno nije dogodilo. Igrao sam dosta dobro, samo sam napravio malo previše pogrešaka. Mislim da sam bio bliže pobjedi u trećem setu,' pravda se Nadal koji će pokušati vratiti stari sjaj u travnju i svibnju, kad su na rasporedu glavni zemljani turniri.