VATERPOLSKI SKANDAL

Iz Zvezde bijesno poručuju: Prljava igra Hrvata, neće nas gaziti!

08.02.2016 u 09:12

Bionic
Reading

Beogradska Crvena zvezda izbačena je iz Jadranske vaterpolske lige nakon spora zbog registracije trojice igrača

Vaterpolski skandal izbio je u regionalnoj ligi te će do kraja sezone u njoj igrati devet klubova nakon što je izbačena posljednja momčad prvenstva.

Isto tako, predsjedniku kluba Viktoru Jeleniću izrečena je kazna od 18 mjeseci zabrane obavljanja dužnosti.

Upravni odbor natjecanja nije dopustio Zvezdi registraciju trojice novih igrača - Filipa Kljajevića, Dragana Draškovića i Srđana Aksentijevića - no beogradski klub ih je svejedno koristio u dvobojima s Radničkim i Vojvodinom. Liga je te utakmice registrirala kao poraze Zvezde, kojoj je i oduzeto šest bodova te je bila novčano kažnjena.

U petak je Zvezda trebala igrati s riječkim Primorjem, no taj susret nije odigran. Rasplet sukoba dogodio se izbacivanjem iz regionalne lige.

U Zvezdi su ogorčeni te takvu odluku nazivaju skandaloznom. Najavili su žalbu na dopis iz Splita te da će o svemu obavijestiti LEN. U srpskom predstavniku smatraju da je riječ o prljavoj igri Hrvata.

'Neću dozvoliti da se Zvezda gazi i podcjenjuje, barem dok sam na ovoj poziciji. Nudili su nam da skinu sve kazne i da nam se računaju bodovi iz utakmica protiv Vojvodine i Radničkog. Također bismo mogli računati na tri igrača koja smo doveli, ali oni ne bi smjeli igrati protiv hrvatskih klubova. Nismo pristali na to i nećemo ulaziti u kompromise', govorio je o navodnoj nemoralnoj ponudi Jelenić.

Inače, u regionalnoj ligi ostala su tri kluba (Partizan, Radnički i Vojvodina), a oni se neće solidarizirati sa Zvezdom te nastavljaju s natjecanjem.