UGODNO IZNENAĐENJE

Blaž Lacković iznenadio velikim transferom u Kiel!

05.02.2016 u 18:02

Bionic
Reading

Bivši hrvatski 36-godišnji rukometni reprezentativac Blaženko Lacković karijeru će nastaviti u redovima njemačkog velikana Kiela.

acković je za Kiel potpisao ugovor do lipnja 2017. godine, a u redove bivšeg trostrukog prvaka Europe dolazi iz skopskog Vardara. Bit će to njegov treći njemački klub nakon što je igrao za Flensburg i HSV.

'Iznenadio me poziv iz Kiela. Nisam mislio da ću se vratiti u Njemačku i da ću zaigrati za jedan od najboljih klubova na svijetu. Ponosan sam zbog transfera i sretan što ću ponovo igrati sa svojim prijateljem Domagojem Duvnjakom,' kazao je Lacković.

On i Duvnjak su već igrali zajedno u Hamburgu, a sada će dijeliti i svlačionicu 'zebri'. Za Kiel je prije tri tjedna potpisao ugovor još jedan hrvatski reprezentativac Ilija Brozović.

'Blaženko odlično poznaje Bundesligu. Odličan je čovjek i dobar je u obrani. Trebalo nam je još jedno pojačanje i pronašli smo ga u njemu,' kazao je trener Kiela Islanđanin Alfred Gislason.

Lacković je u dresu hrvatske reprezentacije osvojio olimpijsko (2004) i svjetsko zlato (2003), te još sedam medalja na olimpijskim igrama, svjetskim i europskim prvenstvima.