ZAVRŠENA SAGA

Poreč potpisao ugovor s HRS-om za dva milijuna kuna

27.12.2008 u 13:36

Bionic
Reading

Sapunica je gotova: i grad Poreč je potpisao ugovor s HRS-om o organizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu koje počinje 16. siječnja

Gradsko poglavarstvo Poreča je na jutrošnjoj izvanrednoj sjednici iznos za sufinanciranje troškova domaćinstva na SP-u 2009. u rukometu za muškarce odlučilo zaokružiti na dva milijuna kuna, što su u HRS-u, kako je za Parentium rekao gradonačelnik Edi Štifanić, prihvatili. Time je duga i mučna priča oko organizacije vjerojatno i završena, a Poreč će dosad predviđenom iznosu od 1.700.000 kuna u proračunu dodati i 300.000 kuna koje se obvezao prikupiti od sponzora.

Znatne uštede bit će postignute na cijeni smještaja sportaša, pratećeg osoblja i navijača, jer je u pregovorima s porečkom Rivierom dogovoreno da se cijena po osobi sa ranijih 75 eura dogovorenih sa HRS-om snizi na 55 eura.

Podsjetimo, prvo je HRS tražio od gradova da participiraju sa 28 milijuna kuna (Zagreb 10, Split 4, Osijek, Zadar, Varaždin i Poreč po 3,5), ali je nakon sastanka u Vladi s ministrom financija Ivanom Šukerom dogovorilo da Zagreb plati navedeni iznos, dok se svota za ostale gradove spustila na 2,6 milijuna, odnosno za Split na 3,5 milijuna kuna.

Međutim, Porečanima je i ta svota bila prevelika i tražili su da sudjeluju s maksimalno 1,7 milijuna kuna, koliko je prvotno odobrilo Gradsko vijeće, a sada je i taj problem riješen.