IZNENADA

Robert Seligman napustio trenere i promijenio klub

30.10.2009 u 15:02

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana prije Svjetskoga kupa u gimnastici koji će se od 4. do 8. studenog održati u Osijeku, ponajbolji hrvatski gimnastičar, Robert Seligman, sedmi na konju s hvataljkama na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Londonu, napustio je dosadašnje trenere Nenada i Sašu Solara i iz njihova kluba Inova Gym vratio se u Gimnastičko društvo Osijek

Vijest je odjeknula kao grom iz vedra neba, jer je Seligman svakom prigodom isticao Nenada Solara kao ključnu osobu u svom sportskom uspjehu.

Iako tvrdi da su se razišli zbog 'nakupljenog nezadovoljstva i razmimoilaženja u planovima, interesima i razmišljanjima za budućnost', saznajemo kako su problemi ipak nastali oko raspodjele novca od sponzora, naknade za vrhunske sportaše i nagrada na natjecanjima, ali i zbog ušteda što su se odražavale na kvalitetu uvjeta treniranja.

Da u odnosima s Nenadom Solarom nešto nije u redu, vidjelo se kada sa Seligmanom nije otišao na Svjetsko prvenstvo u London 13. listopada, nego je poslao sina Sašu Solara. Nenad je to opravdao zdravstvenim razlozima, ali ga to nije omelo u radu na organizaciji Svjetskoga kupa ni u klubu.

Robert je uvjeren da mu promjena kluba neće poremetiti pripreme za nastup na najvećem gimnastičkom natjecanju ikad održanom u Osijeku, a potporu za svoju odluku dobio je i od gradonačelnika Krešimira Bubala, koji ga je podržavao i kao župan.

Robert Seligman počeo je trenirati u GD Osijek, a odnosna znanja prenio mu je Franjo Floršić. Kao srednjoškolca ga je preuzeo Vladimir Mađarević, pa Nenad Solar, koji se zbog razilaženja s kolegama odvojio i osnovao klub Inova Gym.

Mađarević je, kao sportski direktor GD Osijek, radostan zbog Seligmanova povratka. Priznaje kako ga je to prilično iznenadilo, jer u klubu nisu ništa znali o njegovim nesporazumima s bivšim trenerima. Robertu će, uvjeren je, ponuditi bolje uvjete treniranja, a moći će raditi zajedno s Tomislavom Markovićem, najboljim hrvatskim vježbačem na tru, svojim vršnjakom s kojim je i počeo bavljenje gimnastikom.