NA REDU JE SERRA

Ljubičić u četvrtfinalu turnira u Lyonu

29.10.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Ivan Ljubičić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Lyonu nakon što je svladao njemačkog tenisača Nicolasa Kiefera 6:3, 3:6, 6:3

Jedini hrvatski predstavnik na 650 tisuća eura vrijednom turniru u Francuskoj prošao je i drugu prepreku. Nakon Argentinca Martina Vassalla, treći nositelj Ljubičić bio je uspješniji i od Nijemca Nicolasa Kiefera, 98. igrača svijeta. Bio je to njihov četvrti dvoboj i četvrta pobjeda našeg tenisača.

U meču koji je trajao sat i 42 minute Ljubičić je u prvom setu iskoristio jednu od četiri break lopte i dobio prvi set, a protivniku nije dao nijednu priliku na svoj servis. No u drugom setu Kiefer je uzvratio. Nijemac je jedinu break loptu realizirao za 3:1 u setovima, dok Ljubo svojih šest nije. U odlučujućem setu oba tenisača su čvrsto držala svoj početni udarac sve do 4:3 za Ljubičića, kada je došao do break lopte, a uskoro i gema, te mirno priveo meč kraju.

Ljubičić je imao čak 27 as servisa, a Kiefer 9.

Za polufinale će hrvatski tenisač igrati protiv Francuza Florenta Serre, 67. igrača svijeta, s kojim je igrao tri puta i svaki put bio pobjednik.