IGNORIRALI NAMJEŠTANJA

Objavljena prva imena teniske afere, odgovarat će i šefovi!

20.01.2016 u 11:22

Bionic
Reading

Zahuktava se afera namještanja teniskih mečeva. Javna tajna napokon je postala predmetom službene istrage i objavljena su dva (evidentna) imena koja su pokrenula lavinu zbivanja. Optuženi su i teniski čelnici koji su godinama, vjeruje se, gurali problem pod tepih i nisu činili ništa

Engleski istražitelj Albert Kirby iznio je dosadašnja saznanja o aferi koja potresa tenis. Andy Murray je znao o čemu priča kada je izjavio da nadležni u vrhu teniskih asocijacija nisu činili (blago rečeno) dovoljno za zaustavljanje namještanja povezanih s kladioničarskim miljeom.

Pronašli su konkretne dokaze da je Nikolaj Davidenko osobno povezan s nositeljima računa koji su izravno zaradili na njegovom 'slavnom' meču s Argentincem Martinom Vassallom Arguellom 2008. u St Peterburgu. Argentinac je pak, tvrde istražitelji, bio još manje oprezan i telefonski je kontaktirao kladioničarske krugove iz Italije koja je također - iskoristila priliku koju su sami i stvorili.

Njih dvojica već su bila predmetom istrage teniskih tijela koja tada nisu pronašla ništa konkretno, no čini se da će i za sada još neimenovani šefovi teniskih asocijacija morati istražiteljima izravno objasniti zbog čega nisu reagirali kada su, pokazuje istraga, imali sve elemente za sankcioniranje teniskih varalica.

Navodno je trenutno pod istragom 28 igrača, a daljnje radnje trebale bi i proširiti taj neslavni krug.

Davidenka je u tom meču i sudac javno optužio da se ne trudi