TENIS UPRLJAN

Šokirani Roger Federer se žestoko obrušio na kolege

18.01.2016 u 17:29

Bionic
Reading

U sjeni početka prvog Grand slam turnira nove sezone u tenisu se 'valja' nova afera koja bi mogla postati moćna lavina

Javna je tajna da su neki teniski mečevi namješteni. Rijetki protagonisti su sankcionirani, ali sve veći broj se jada kako im se nudi veliki novac kako bi namjestili rezultate. Ne moraju čak pustiti niti cijeli dvoboj, samo jedan gem dovoljan je organiziranim kladioničarima da ostvare svoj cilj. No, nove optužbe govore da nije riječ samo o 'futuresima i challengerima', da među onima koji su podlegli pritisku ima i igrača iz svjetskog vrha, te da se manipuliralo i na najvišoj razini.

'Mislim da se trebaju objaviti imena igrača koji su namještali. Prema njima nemam nikakvu empatiju. Ne zanima me zašto su pristali namještati, u pitanju je integritet našeg sporta,' jasno poručuje veliki Federer i nastavlja...


'Ovo su jako ozbiljne optužbe i moramo znati više detalja kako bi mogli prokazati odgovorne i boriti se s tim velikim problemom. Ovako, dok je sve u sferi spekulacija o tome ne možemo razložno ni govoriti. Moramo znati o kome je riječ, kada se to radilo i na kojim turnirima. I na Grand slamovima navodno... Kojem turniru? Trebamo brze odgovore jer je ulog prevelik. Svi govore o tome, a mi možemo samo slušati i čekati,' frustriran je švicarski velikan.