DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE

Priča o 'medvjedima' stigla i do Japana

28.10.2009 u 18:25

Bionic
Reading

Priča o aktualnom sportskom hitu Zagreba, klubu u hokeju na ledu Medveščaku, već je pomalo dosadna. Naravno, samo onima koji se nadaju takvoj atmosferi, a ne brojnim navijačima koji iz tjedna u tjedan hodočaste do Doma sportova i uživaju u vrhunskoj zabavi

Kao i svaki put dosad, tako se i u utorak Ledena tresla od pokliča 'Zig - Zag, Medveščak'. No ovog su puta u glas s više od šest tisuća gledatelja navijali i hokejaši veterani Vancouvera, ali i jedan japanski turist-namjernik, Shinji Arakawa. Shinji se u Hrvatskoj pojavio na trotjednom turističko-poslovnom putovanju, a kako želi još više upoznati Hrvatsku, dao si je truda te doznao da se u Zagrebu igra vrhunski hokej, u režiji Medveščaka, pa je odlučio da ga mora posjetiti.

'Nisam ovo očekivao. Kod nas se također igra hokej, ali ovakvu atmosferu mi možemo samo sanjati. Kod nas je u dvorani hladno, a kod vas se u ovakvoj atmosferi osjećam vruće. Zbilja sjajno iskustvo. Oduševljen sam', rekao je Shinji, kojem je uz hokej i pivo klupskog sponzora donijelo rumenilo u lice.

Naravno, kao i sve, impresionirala ga je atmosfera koju nije poremetilo ni vodstvo Villacha od 4:0 već na početku druge trećine. Na krilima podrške navijača uslijedio je preokret 'medvjeda' i neizvjesna završnica, ali je ipak izostao ukupni uspjeh. Ipak, kada se vidi s koliko se entuzijazma govori o hokeju i kada se nakon takve borbe igračima ništa ne zamjera, već se s mnogo žara prepričavaju situacije, jasno je da će ova hokejaška bajka potrajati još dugo. A nova epizoda stiže već u petak, kada će se 'medvjedima' na ledu suprotstaviti igrači Klagenfurta.