HRVATSKI JUNAK

Mihovil Španja: 'Ostvarili smo veliki uspjeh'

25.10.2009 u 21:12

Bionic
Reading

Hrvatska plivačka reprezentacija, koja je na Europskom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom održanom u islandskom Reykjaviku osvojila čak sedam medalja - tri zlata, tri srebra i jednu broncu - vratila se u Hrvatsku

Hrvatski plivači su na prvenstvu na kojem je nastupilo 419 natjecatelja iz 36 zemalja na koncu zauzeli 13. mjesto na ljestvici osvajača odličja. Jedan od junaka prvenstva bio je paraolimpijac Mihovil Španja koji je osvojio četiri odličja - zlatne medalje na 100 m prsno i 200 m mješovito, pri čemu je isplivao novi europski rekord (2:38.56), te srebra na 400 m slobodno i 100 m leđno. Kristijan Vincetić je osvojio zlato na 400 m slobodno i srebro na 100 m leptir, dok je Dino Sinovčić bio brončani na 100 m leđno.

'Sretan sam, ne samo zbog svojih, već i zbog rezultata cijele reprezentacije. Pokazali smo karakter i ostvarili smo veliki uspjeh u plivanju za osobe s invaliditetom. Ovi rezultati su zalog za budućnost i nadam se da nećemo na tome stati', kazao je Španja u razgovoru za Hinu.

Jedan od najboljih hrvatskih paraolimpijaca nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu neće imati previše vremena za odmor. Već sutra će krenuti s pripremama za prvo prvenstvo svijeta u malim bazenima za osobe s invaliditetom koje će se održati u Rio de Janeiru.

'Nema odmora. Već sutra u Dubrovniku započinjem s treninzima i pripremama za Rio. Nadam se da ćemo i u Brazilu ostvariti dobre rezultate', poručio je Španja.

Na svečanom dočeku u Zračnoj luci u Zagrebu, hrvatsku reprezentaciju, za koju su još nastupili i Sanja Milojević, Nataša Sobočan, Antun Brzak, Matija Grebenić, Kristijan Mamić, Tomislav Marenčić i Ante Rađa, dočekali su predstavnici ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Hrvatskog sabora te Grada Zagreba, a podršku plivačima s invaliditetom došao je pružiti i najbolji hrvatski plivač Duje Draganja.