SPORTSKI SPEKTAKL

Žestoki dvoboj u Zagrebu; lijepa Elizaveta: Još sam ljuta...

30.11.2015 u 11:16

Bionic
Reading

Iako se činilo da 48. Zlatna pirueta Zagreba ne može iznenaditi više nego su to organizatori otkrili proteklog tjedna, došla je nova poslastica

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje od 3. do 5. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova imati će žestoki dvoboj u ženskoj konkurenciji. Najjači mogući.

Nakon što je potvrdu dolaska u Zagreb objavila aktualna olimpijska pobjednica, Ruskinja Adelina Sotnikova, u posljednji tren na listi prijava pojavilo se i ime aktualne svjetske i europske prvakinje, Elizavete Tuktamiševe!

Ova 18-godišnjakinja Ruskinja vrlo dobro poznaje led Doma sportova budući da je na njemu 2013. osvojila europsku broncu. Godinu dana kasnije zbog loma noge morala je prekinuti sezonu, no vratila se jača nego ikada. U siječnju ove godine prvo je u Stockholmu osvojila Europsko prvenstvo, a onda i Svjetsko prvenstvo u Šangaju.

Tuktamiševa je tim svjetskim naslovom donijela svojoj zemlji zlato nakon deset godina čekanja i zlata Irine Sluckaje 2005. u Moskvi. Tada se upisala i u povijest kao prva klizačica koja je u kratkom programu izvela četiri trostruka skoka (Axel, Lutz i kombinaciju dva trostruka „toe loopa“).

Ovu sezonu otvorila je pobjedom u Nici, druga je bila na Grand Prixu u Kanadi, pa peta na Grand Prixu u Francuskoj što ju je poprilično razočaralo.

'Nije sramotno pasti na trostrukom Axelu, ali svejedno, jako sam ljuta zbog toga i želim što prije popraviti dojam', rekla je Elizaveta nakon nastupa u Bordeauxu.

S ljutom prvakinjom svijeta, Zlatna pirueta koja starta u četvrtak od 15 sati, biti će jedna od najjačih ikada.

Četvrtak,
3. prosinca 2015.
15.00 Plesni parovi - kratki ples
17.00 Sportski parovi - kratki program
19.00 SVEČANO OTVARANJE
19.45Klizači - kratki program

Petak,
4. prosinca 2015.
14.00 Klizačice - kratki program
17.00 Sportski parovi - slobodni program
19.30 Klizači - slobodni program

Subota,
5. prosinca 2015.
13.00 Plesni parovi - slobodni ples
15.00 Klizačice - slobodni program
20.00GALA REVIJA POBJEDNIKA