SPEKTAKL

Ova prelijepa prvakinja nastupa u Zagrebu

23.11.2015 u 16:14

Bionic
Reading

Zlatna pirueta, najstarije klizačko natjecanje na Svijetu, održat će se od 2. do 5. prosinca 2015. u Ledenoj dvorani Doma sportova

U zagrebačkom Domu sportova prosinac je svake godine rezerviran za ledene sportove, a posebno mjesto već punih 48 godina zauzima Zlatna pirueta Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju. U proteklih 48 godina na ledu Doma sportova vidjeli smo najveća svijetska klizačka imena, osvajače europskih, svjetskih i olimpijskih medalja, koji su svojim nastupima ispisali bogatu povijest umjetničkog klizanja. I ovogodišnja 48. Zlatna pirueta dovodi u Zagreb velika imena, najavljujući zanimljivo natjecanje. Ovo je poziv svim ljubiteljima ovog lijepog sporta da nam se pridruže i uživaju u natjecanjima od 2. do 5. prosinca kao i u spektakularnoj Reviji pobjednika u subotu 5. prosinca u 20 sati.

Najzvučnije ime ovogodišnje Zlatne piruete je Aliona Savchenko koja je od 2006. za reprezentaciju Njemačke sa svojim bivšim partnerom Robinom Szolkowim osvojila 5 svjetskih i 4 eurpska zlata te 2 olimpijske brončane medalje. Na Zlatnoj pirueti klizat će s novim partnerom Brunom Masottom. Na ISU Challenger Series u Talinu premočno su pobijedili te ih s nestrpljenjem očekujemo u Zagrebu. Hrvatsku će predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck, prvi par nakon više od 40 godina. Lana i Michael nastupili na ISU CS natjecanju u Talinu gdje su osvojili bodove za nastup na Europskom prvenstvu.

U muškoj konkurenciji Hrvatsku će predstavljati Nicholas Vrdoljak te sve uspješnija klizačica Tena Čopor. Nicholas je rođen i živi u Chicagu, ali je izrazio želju da kliže za Hrvatsku. O njegovoj kvaliteti govori činjenica da je izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Na Zlatnoj pirueti pokušat će osvojiti bodove za nastup na Europskom prvenstvu te će nakon dosta vremena Hrvatska imati predstavnike na največim međunarodnim klizačkim natjecanjima.

Jake reprezentacije dolaze iz Rusije, SAD-a, Italije, Francuske i Japana. Sve to najava je još jedne zanimljive Zlatne piruete Zagreba i potvrda vrijednosti dugogodišnje tradicije umjetničkog klizanja. Kvalitetni domaći predstavnici sigurno će biti mamac za zagrebačku publiku, za sve koji vole klizanje i uživaju u ljepotama ovog sporta.