ZAVIST DINAMA I CIBONE

Novi sjajan potez hokejaša Medveščaka

23.10.2009 u 12:07

Bionic
Reading

Premijerna sezona Medvjeda u EBEL-u rezultatski prolazi očekivano turbulentno, no prema situaciji na tribinama, ovaj zagrebački klub čvrsto drži vrh regionalne scene. I brojčano i prema općem dojmu, njihovi navijači nemaju premca

Klupska uprava svojski se trudi zadržati idiličan odnos igrača i publike i u tome smjeru povukla je još jedan odličan potez. Slijede im dva gostovanja nakon čega će tri uzastopne utakmice igrati doma. Sve tri doći će idućeg tjedna (Villach u utorak, Klagenfurt u petak i Graz u nedjelju) i klupske instance odlučile su prodavati tjedne karte.

Pojedinačne ulaznice koštaju po 30 kuna, a paket za ova tri susreta moći će se kupiti po cijeni od 60. Računica kaže da će jedna ulaznica biti besplatna, a procjena je da će taj potez popuniti i ona rijetka slobodna mjesta u Ledenoj dvorani doma sportova.

Medveščak je u dosadašnjih osam domaćinstava upisao više od pet tisuća gledatelja u prosjeku, što je još neviđena brojka u EBEL-u, a unatoč negativnom skoru na ledu, impresivna brojka se ne smanjuje. Posve netipično za zagrebačku publiku; Dinamo, Cibona, rukometaši Zagreba i ostali velikani zagrebačkog sporta mogu samo biti zavidni. Možda iz toga nešto i nauče.

Ipak, prije domaće serije na rasporedu su gostovanja u Grazu (petak) i Ljubljani (nedjelja), a kapetan sastava Aaron Fox često je zabijao Grazerima.

'U Zagrebu su nas pobijedili tek na penale. Bit će izuzetno teško, ali vjerujem da možemo upisati barem bod. Dobro poznajem njihovu momčad, zabio sam im puno golova i znam koje su im slabe strane', ulijeva optimizam Amerikanac prije putovanja, a prenose 24 sata.

Nakon 15 odigranih kola Medveščak je na osmom mjestu sa 13 osvojenih bodova. Iza su Olimpija i Jesenice, a sedmoplasirani Klagenfurt bježi za dva boda.