FINA SVJETSKA LIGA

Hrvatska u najjačem sastavu dočekuje Rusiju u Zadru

17.11.2015 u 09:26

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija okupila se u Zadru gdje u najjačem sastavu na bazenu ŠC Višnjik dočekuje reprezentaciju Rusije (Arenasport, 20:45) u sklopu FINA Svjetske lige

‘Očekuje nas drugo kolo Svjetske lige protiv Rusije. Bez obzira na kvalitetu Rusije, kad god igramo na svom bazenu, mi smo favoriti. Najbitnije je da smo se okupili gotovo tri mjeseca nakon Svjetskog prvenstva. Važno je da vidimo kakvo je stanje s reprezentativcima, pogotovo s onima koji ove godine igraju van Hrvatske. Iskorstit ćemo ovo na najbolji mogući način i odigrati ovu takmicu. Već za petanest dana nas očekuje novo okupljanje u Dubrovniku. Ovih 17 igrača, uz još jednog ili dvojicu, konkuriraju za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre!‘, izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U Zadru su sljedeći igrači: golmani Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Fran Paškvalin, Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac i Damir Luketić.

‘Drago mi je da smo se okupili nakon tri mjeseca. Ovo će nam biti odlična priprema za utakmicu s Italijom, iako jako ozbiljno moramo shvatiti utakmicu s Rusijom. Pozivam sve Zadrane da nas sutra bodre! ‘, izjavio je reprezentativac Petar Muslim.

Ulaznice za utakmicu FINA Svjetske lige Hrvatska – Rusija, koja se igra u utorak u 20.45 sati, mogu se kupiti po cijeni od 30 kuna na blagajni bazena Višnjik u Zadru. Utakmica iz Zadra u izravnom je TV prijenosu na Arenasport kanalu.

‘Izuzetno mi je drago što će ŠC Višnjik i Zadar ugostiti Hrvatsku vaterpolo reprezentaciju u utakmici s Rusijom. Znamo da je hrvatski vaterpolo na jednoj svjetskoj razini te vjerujem kako ćemo u suradnji s vaterpolo klubom Zadar i Hrvatskim vaterpolskim savezom ubuduće gledati i organizirati ovakvih događaja još više. Od 4. do 6. prosinca očekuje nas Finalni turnir Kupa Hrvatske u vaterpolu, a krajem godine i pripreme reprezentacije Crne Gore‘, izjavio je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Hrvatska, nakon utakmice u Zadru, 1. prosinca na dubrovačkom bazenu u Gružu dočekuje Italiju - najtežeg protivnika u grupi C FINA Svjetske lige.

Grupe FINA Svjetske lige 2015/16.:

Grupa A - Mađarska, Grčka, Rumunjska, Gruzija
Grupa B - Srbija, Crna Gora, Španjolska, Francuska
Grupa C - Hrvatska, Italija, Rusija, Turska

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na devetodnevne pripreme u SAD, u Los Angeles, odlazi 13. prosinca. Uz FINA Svjetsku ligu, ove nas sezone u siječnju očekuje Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru u kolovozu. Generalni sponzor reprezentacije je HEP.