HINIĆ NE ŽELI AFERU

Legendarni centar otkrio zašto se NE vraća u reprezentaciju!

13.11.2015 u 13:29

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak službeno je objavio da se u reprezentaciju vraća 40-godišnji centar Igor Hinić. Međutim kada se najmanje nadao, stiglo je do preokreta i Hinić se zahvalio izborniku. Svoje razloge iznio je za tportal.hr

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak imao je viziju kako da popuni mjesto centra nakon što je zbog 'slučaja doping' ostao bez Nikše Dobuda. Međutim 40-godišnji centar Igor Hinić ipak neće ponovno zaigrati za 'barakude', a razloge je objasnio za tportal.hr.

Je li zaista razlog odustajanja garancija nastupa na Olimpijskim igrama sljedeće godine u Rio de Janeiru, što mu izbornik Tucak očito nije mogao jamčiti (neki kažu da je prestrog, op.a.), objasnio je legendarni centar koji se od reprezentacije oprostio prije tri godine, kada se u Londonu 2012. okitio naslovom olimpijskog prvaka:

'Vrlo mi je teško govoriti o toj temi i žao mi je što po medijima izlaze svakakvi komentari. Moram reći kako je sasvim normalno da izbornik reprezentacije Ivica Tucak razmišlja tako da se svaki igrač mora izboriti za svoje mjesto u momčadi, a ja u ovim godinama na to nisam bio spreman. Od srca želim izborniku i igračima puno sreće u Riju i još puno uspjeha u budućnosti. Meni je najvažnije to da smo se izbornik Tucak i ja rastali prijateljski', kazao je za tportal.hr Hinić dodavši.

'Moram još nešto reći. Ne želim da se od ovog radi neka afera ili da se radi po sistemu rekla-kazala. Sve je na koncu ispalo OK i nadam se da neću postati slučaj jer ne mislim više na tu temu trošiti živce i vrijeme. Prepucavanja, koja očito neki žele, nemaju smisla jer smo se rastali prijateljski. Imam troje djece i sada mi je najpotrebniji obiteljski mir', dodao je Hinić, čije će ime zauvijek ostati upisano zlatnim slovima u povijesti hrvatskog vaterpola.

Podsjetimo, osim olimpijskog zlata 2012. iz Londona, Hinić ima naslov svjetskog (2007) te europskog prvaka (2010). Uz to ima olimpijsko srebro (1996), svjetsku broncu (2009) i dva europska srebra (1999. i 2003). Neponovljiva karijera!