OSTALI DUHOVITI

Cro Cop čekao Andriju Jarka a s Drvišem snimio 'u raljama dopinga'!

12.11.2015 u 22:00

Bionic
Reading

Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović Cro Cop u utorak je najavio kako se, zbog učestalih bolova i ozljede ramena, povlači iz svijeta borilačkih vještina odnosno da odlazi u mirovinu. Međutim, u četvrtak je kao bomba odjeknula optužba iz UFC-a da je Mirko Filipović suspendiran zbog uzimanja dopinga

Mirko Filipović odrađivao je posljednje dane priprema uoči dvoboja s Hamiltonom u Seulu, ali svega 17 dana prije tog okršaja otkazao je borbu uz objašnjenje da su bolovi u ramenu tijekom priprema postali neizdrživi. Zbog tog problema odlazio je u Njemačku, kod dr. Müllera, jer klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, počeo je uzimati krvnu plazmu koju je dobijao direktno u rame, a uz to je uzeo i malu količinu hormona rasta radi bržeg zacjeljivanja.

Ipak, iz UFC-a nude drugačiji kut gledanja na odluku o povlačenju. U priopćenju upozoravaju da je američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila Mirka i UFC kako je borac privremeno suspendiran zbog sumnji u korištenje dopinga.

'UFC obavještava kako je meč između Mirka Filipovića i Anthonyja Hamiltona u Seulu otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila je Mirka Cro Copa Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog mogućeg kršenja pravila antidopinške agencije. USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata te donijeti odluku u ovom slučaju. Dodatne informacije bit će na vrijeme objavljene', stoji u piopćenju na službenim stranicama UFC-a.

Tijekom četvrtka Mirko Filipović na svom Facebook profilu prizano je uzimanje hormona rasta, svjestan da je na listi nedopuštenih sredstava, ali i da taj hormon nema svojstva klasičnog dopinga, kojeg uzimaju atletičari, bisiklisti ili nogometaši.

'Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji s krvnom plazmom. Nažalost jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže. i primao posebne injekcije mješavine vlastite krvi i određenih kemikalija, op.a.) te kako je to njegov konačni kraj u profesionalnim borbama'.

Međutim, cijeli ovaj slučaj, zbog čega su mnogi prstom uprli u Mirka Filipovića očito ga je pogodila jer Mirko je u četvrtak sjeo u automobil otišao u Pulu (op.a u petak se već vraća za Zagreb) te po starom dobrom običaju, legao u krevet sa Stipom Drvišem, svojim prijateljem i dugogodišnjim boksačkim trenerom, kako bi snimio video i iznio svoje viđenje cjelokupnog problema

Tijekom posljednjih godina, s raznih su nas putovanja zabavaljali ležernim pričama, no ovog puta tema je bila - zadana, 'doping'. Makar, i u ovoj snimci je to vidljivo, cijelom slučaju dali su nešto ležerniji ton.

'Kakva se halabuka oko ničeg digla, sad kad sam izlazio iz dvorišta samo sam čekao Andriju Jarka da me zaskoči. Ovo je katastrofa. Baš katastrofa', rekao je Cro Cop te nastavio.

'Pa ispada da sam se našmrkao s pola kile kokaina. Nisam htio otići na borbu bez da ljudima javim. Kako bi tek bilo nakon borbe... Pitao sam te ljude iz agencije što da ništa ne nađu. Oni mi kažu: 'Nema veze. Opet si suspendiran jer si imao želju to uzeti'. Uzeo sam to kao lijek, no istina, to je na listi zabranjenih supstancija, ali uzeo sam to da bih se oporavio. Tri dana i noći ne spavam. Noćas do pola pet sam bio budan i vrtio sam se. Bilo mi je teško. Na rubu sam suza. Obavijestio sam ljude da sam to uzeo, rekli su mi zašto sam to govorio. Nisam htio ništa skrivati. Uzeo sam u maloj količini. Ma bacio sam to sve u smeće.

Žao mi je, ispričavam se svima, ali nisam kriv. Pogriješio sam, ali nisam to uzeo kako bih dobio prednost u borbi. Želim to razjasniti sa svojim prijateljima i fanovima. Od toga nemam nikakvu korist, ne mogu biti brži, jači i bolji. Baš mi je krivo bilo kad sam pročitao da sam priznao doping. Ma kakav doping. Ima ljudi koji se naslađuju, a to nema veze s ničim. Kako ih nije sram govoriti da sam dopingiran?!'


Sa crocopom u krevetu u epizodi ' u raljama dopinga'!!!!!

Posted by Mirko Cro Cop Filipović on 12. studeni 2015